Dünya İyilik mirası! Büyük gizem çözüldü

İyilik mirası! Büyük gizem çözüldü

Paylaş
İyilik mirası! Büyük gizem çözüldü

ABD’de bir kasabada durumu olmayanların ilaç paralarını bir çiftçinin gizlice ödediği ortaya çıktı. Hayırsever çiftçinin ‘iyilik mirası’ yaşatılacak.

ABD'nin Alabama eyaletindeki Geraldine kasabasında çiftçi Hody Childress'ın ölümüyle büyük bir gizem çözüldü. Kasabadaki eczane, ilaçları ödemeye gücü yetmeyenler için bağış fonu kullanıyordu. Kasabalılar bu paranın kaynağını bilmiyordu. Childress bu ay 80 yaşında ölünce düzenlenen cenaze töreninde söz alan eczacı Brooke Walker, çiftçinin her ay kendisine ilaç paraları için en az 100 dolar bıraktığını açıkladı. Childress'ın kendisini sıkı sıkı tembihlediği için sırrını sakladığını söyleyen Walker, "Bu iyilikle anılmayı hak ediyor" dedi.

Haberin Devamı

ANNE ACISI GEÇMEDİ

Childress, 2012'den bu yana ölene kadar düzenli olarak bağış yapmıştı. Kızı Tania Nix dahil tüm aile üyeleri de bu bilgiyle şaşkınlık geçirdi. Nix, "Babam, annesini MS hastalığından 1999'da kaybetmişti. O yıllarda ilaç paraları bulmakta çok zorlandıklarını anlatırdı. Tedavi ve ilaçları karşılayamadıkları için annesinin öldüğünü düşünüyordu. Benzer sıkıntıyı kimsenin çekmesini istemedi sanırım" dedi. Kasaba halkı, Childress'ın başlattığı bu iyilik hareketini sürdürmeye karar verdi. Bir fon oluşturuldu. Her ay toplanan paralarla ilaç yardımı sürecek.