Dünya İyilik vasiyeti

İyilik vasiyeti

Paylaş
İyilik vasiyeti

ABD’de yumurtalık kanserinden ölen bir kadın, son arzusuyla diğer kanser hastaları için bir iyilik zincirinin başlamasına yol açtı.

ABD'nin New York kentinde yaşayan Casey McIntyre (38) dördüncü evre yumurtalık kanserinden 12 Kasım'da öldü. Öleceğini öğrenince son arzusunu sosyal medya mesajı olarak paylaşmaya karar verdi. Bir paylaşım gönderisi oluşturdu. Gönderi, "Bu mesajı okuyorsanız, ben ölmüşüm demektir" sözleriyle başlıyordu. Oldukça ilgi uyandıran bu acı paylaşımda, McIntyre, herkesi başka hastaların sağlık borcunu ödemeye davet etti. "Ben şanslıydım. Yüksek kalitede bir tedavi aldım. Ama benim kadar şanslı olmayanlar da var. Onların da bu şansa erişebilmesini istiyorum" yazmıştı.

Haberin Devamı

19 MİLYON DOLARLIK YARDIM

ABD'de sağlık borçları 19 milyon doları geçen hastalara yardım eli uzatılmasının son arzusu olduğunu söylemişti. Bu isteği kısa sürede milyonlara ulaştı ve dün sabah itibariyle 220 bin dolardan fazla bağış toplandı. Bağışlar, kâr amacı gütmeyen yardım kuruluşu RIP Medical aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bu kuruluş, şimdiye kadar bağışlarla yedi milyondan fazla kişinin 10.4 milyar dolarlık sağlık borcunu ödemeye yardım etmişti. Sekiz yıllık kocası Andrew Gregory (41), "Bağışa ilgiden çok etkilendik. Karımın böyle bir etki yaratabilmesi buruk bir sevinç ve teselli" dedi.