Dünya James Webb Uzay Teleskobu 6 büyük galaksiyi görüntüledi

James Webb Uzay Teleskobu 6 büyük galaksiyi görüntüledi

Paylaş
James Webb Uzay Teleskobu 6 büyük galaksiyi görüntüledi

Evrenin sırlarını keşfetmek için NASA'nın geliştirdiği James Webb Uzay Teleskobu'nun 'evren kırıcı' olarak adlandırılan 6 büyük galaksiyi görüntülediği açıklandı.

CNN International'ın haberine göre, James Webb Uzay Teleskobu'nu kullanan gökbilimciler beklenmedik bir şey fark ettiler.

Haberin Devamı

Bilim insanları, evreni yaratan büyük patlamadan 500 milyon ila 700 milyon yıl sonra var olan altı büyük galaksi tespit etti.

Nature dergisinde yayınlanan araştırmaya göre bu keşif, galaksilerin kökenleri hakkındaki mevcut teorileri tamamen alt üst ediyor. NASA'nın keşfettiği 6 galaksi 'evren kırıcı' olarak adlandırıldı.

DAHA KÜÇÜK GALAKSİ BULMAYI BEKLİYORLARDI

Araştırmacılar, keşfedilen galaksilerin beklenenden çok daha büyük olduğunu, daha küçük galaksiler bulmayı beklerken en az bizimki kadar olgun bir galaksi keşfettiklerini belirtiyor.

Temel galaksi modellerinin yüzde 99'uyla büyüklük konusunda çeliştiği açıklanan yeni galaksilerin bilim insanlarını galaksilerin nasıl oluştuğukonusunda yeniden düşünmeye sevk edecek. Galaksilerin oluşumuyla ilgili şu anki teori, zamanla büyüyen küçük yıldız ve toz bulutları olduğu yönünde.

Haberin Devamı