Dünya John Lennon'ın katilinin şartlı tahliye isteği 12'nci kez reddedildi

John Lennon'ın katilinin şartlı tahliye isteği 12'nci kez reddedildi

Paylaş
John Lennon'ın katilinin şartlı tahliye isteği 12'nci kez reddedildi

1980 yılında The Beatles solisti John Lennon’ın Manhattan’daki apartman dairesinde vurarak öldüren Mark David Chapman’ın şartlı tahliye talebi 12’nci kez reddedildi.

Şimdi 67 yaşında olan Mark David Chapman, ağustos ayı sonunda şartlı tahliye için mahkemeye çıkmıştı. Chapman, 8 Aralık 1980’de Manhattan’daki evlerine dönen John Lennon ve Yoko Ono’nun apartmanına girerek Lennon’ı silahla vurarak ölmüştü. Aynı günün sabahında John Lennon, Chapman’a imza vermişti.

Haberin Devamı

Mark David Chapman

Eyalet yetkilileri, Chapman'ın son kurul görüşmesindeki ifadelerini henüz paylaşmadı. Ancak Chapman önceki şartlı tahliye duruşmalarında defalarca pişmanlığını dile getirmişti.


John Lennon

Chapman, 2020'deki duruşması sırasında gerçekleştirdiği eylemi "alçaklık" olarak nitelendirdi ve onu hayatının geri kalanında hapiste bırakmayı seçerlerse "hiçbir şekilde şikayet etmeyeceğini" söyledi.

'ONU ÖLDÜRDÜM ÇÜNKÜ ÇOK ÜNLÜYDÜ'

Chapman açıklamalarında ‘Onu öldürdüm. Çünkü çok çok ünlüydü ve bu tek nedendi ve ben çok çok kendini beğenmişti. Çok bencilce’ demişti.

Chapman, Müebbet hapis cezasının 20 yılını New York’taki hapishanede geçirdi. Şubat 2024'te yeniden şartlı tahliye kurulu önüne çıkacak.

Haberin Devamı