Dünya Kabil'deki Rus Büyükelçiliği yakınında patlama

Kabil'deki Rus Büyükelçiliği yakınında patlama

Paylaş
Kabil'deki Rus Büyükelçiliği yakınında patlama

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Rus büyükelçiliği yakınların bir patlama meydana geldi. Büyükelçilik çalışanları da dört kişinin öldüğü, 24 kişinin de yaralandığı patlamayı doğrularken, elçilik binasının hedef alındığı iddialarını yalanladı

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Rus büyükelçiliğinin dışında yerel saatler 17.00 sularında bir intihar saldırısı gerçekleştirildi.

Sputnik'e bilgi veren bir büyükelçilik çalışanı "Kesinlikle bir patlama sesi duyuldu" dedi. RT'nin ulaştığı Rus büyükelçiliği de binanın yakınlarında bir patlama gerçekleştiğini doğruladı.

Son olarak ise büyükelçilik sözcüsü Aleksey Kosarev, bomba yüklü araçla Darul Aman yolunda bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Haberin Devamı


AFGAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: DÖRT KİŞİ ÖLDÜ, 24 KİŞİ YARALANDI

Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Sediq Sediqqi saldırıda dört kişinin öldüğünü, 24 kişinin de yaralandığını açıkladı. TOLO News ise Rus büyükelçiliği saldırıda 10'dan fazla ölü olduğunu belirtti.


HEDEF RUS BÜYÜKELÇİLİĞİ DEĞİLDİ'

Bu arada Kabil'de bulunan bir gazeteci, saldırıda Rus elçilik konvoyunun hedef alındığını iddia etmişti. Sputnik'e konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı kaynakları, bu iddiayı kesin bir dille yalanladı. Kaynaklar, saldırıda büyükelçiliğin hedef alınmadığını ve büyükelçilik çalışanlarından yaralanan olmadığını belirtti.

Öte yandan olay yerinde yaralıların olduğu ve bölgeye ambulanslarla itfaiye araçlarının sevk edildiği de belirtiliyor. Afgan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Ismal Kawasi de yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığını belirtti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Haberin Devamı