Dünya Kaçış yok

Kaçış yok

Paylaş
Kaçış yok

Londra’dan iadesi sağlanan ’Herakles’ heykeli, İskoçya’dan getirilen M.Ö. 4’üncü yüzyıla tarihlenen Batı Anadolu Medeniyetleri kökenli ’Altın Taç’ın da aralarında bulunduğu 897 eser ait olduğu topraklara geri getirildi. Eserler, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde açılan ‘Kaçış Yok’ adlı sergide izlenime sunuldu.

Türkiye’nin yurtdışından iadesini gerçekleştirdiği Anadolu menşeili kültür varlıkları ile yurtiçinde kurtarılıp, restorasyonu tamamlanan eserler, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde açılan ‘Kaçış Yok’ isimli sergide izlenime sunuldu. Londra’dan iadesi sağlanan Herakles heykeli, İskoçya´nın Edinburgh kentinde bulunan M.Ö. 4’üncü yüzyıla ait Batı Anadolu Medeniyetleri kökenli Altın Taç, Hırvatistan ve Macaristan’dan iadesi sağlanan altın tabak, kaşık, sikke, süs eşyaları dahil toplam 897 parçanın yer aldığı sergi, bir ay boyunca görülebilecek.

Haberin Devamı

DEDEKTİF GİBİ ÇALIŞIYORLAR

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceci, “Yalnızca bu yıl içinde 3 bin 16 kültür varlığımızı ülkemize kazandırdık” dedi. “Arkadaşlarımız tıpkı bir dedektif gibi ülkemizden kaçırılan eserlerin ülkemize ait olduğunu kanıtlamak üzere çok ciddi bilimsel çalışmalar yapıyor” ifadesini kullanan İnceci, “Bundan sonra tarihi eser kaçakçılığına hiçbir insan yeltenmemeli. Politikalarımızın sonucunda mutlaka yakalayacağız ve ülkemize geri getireceğiz” diye konuştu. Doğa Başak ÖZTÜRK/DHA