Dünya Kadın katil hapiste de uslanmadı! Kurbanın kardeşinden şoke eden sözler

Kadın katil hapiste de uslanmadı! Kurbanın kardeşinden şoke eden sözler

Paylaş
Kadın katil hapiste de uslanmadı! Kurbanın kardeşinden şoke eden sözler

ABD'de eski erkek arkadaşını vahşi şekilde katleden Jodi Arias, hapishanede de 'popülerliğini' sürdürüyor. Kurbanın kardeşinin, mahkeme kararını açıkladıktan sonra söyledikleri ise şoke etti.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci | ABD'nin Kaliforniya eyaletinde dünyaya gelen Jodi Arias, küçüklüğünün istismar dolu geçtiğini söylese de Jodi'nin annesi Sandra, çocuğunun gayet normal bir hayat geçirdiğini söylüyordu.

Haberin Devamı

Annesi tüm iddialarına rağmen kızının bazı problemleri olduğunu da kabul ederek, "Jodi'nin bazı zihinsel sıkıntıları var ve her zaman kafayı yiyor" şeklinde konuştu. Kızını pek çok doktora götürdüğünü söyleyen anne, arkadaşlarının bu kadar uğraştıktan sonra kendisinin de tedavi olması gerektiğini söylediğini belirtti.

14 YAŞINDA UYUŞTURUCU YETİŞTİRMEYE BAŞLADI

Dahası, Jodi henüz 14 yaşındayken ailesi onun odasında uyuşturucu hammaddesi olan otlar yetiştirdiğini buldu. Aynı zamanda liseyi de bırakan Jodi, bir restorantta garson olarak çalışmaya başladı. Jodi'nin en büyük hayali ise çok başarılı bir fotoğrafçı olmaktı.

İLK GÖRÜŞTE AŞK

Genç Jodi'nin hayatı ise 2006 yılının Eylül ayında tanıştığı Travis Alexander ile tanışması ile tamamen değişecekti. İkili iş icabı gittikleri Las Vegas'ta tanıştı ve ilk görüşte aşk yaşadı.

Haberin Devamı

Alexander, Jodi ile tanıştıktan bir gün sonra arkadaşlarına "Evleneceğim kızı buldum" demeye başladı. Birbirlerine ilk görüşte aşık olan genç çiftin arasında yaşananlar ise kısa süre içerisinde karanlık bir dönemeçten geçecekti.

Jodi, Kaliforniya'da, Alexander ise Arizona eyaletinde yaşamasına rağmen ikilinin ilişkilerinin başlangıcında her şey çok iyi gidiyordu. Sık sık iletişime geçiyorlardı. Jodi ise sık sık Alexander'ı ziyarete gidiyordu. Hatta Jodi, Alexander için bir Mormon olmayı kabul etmişti.

Yüzeyin altında işler yıpranmaya başlamıştı bile. Kendisini çok dindar biri olarak gören Alexander, evlenmeden önce Jodi ile birlikte olduğu için kendisine kızıyordu. Çoğu zaman ise suçu kız arkadaşı Jodi'de buluyor ve ona hakaretler ediyordu.

SAPLANTIYA BÖYLE DÖNÜŞTÜ

İkili arasındaki ilişkide çatırdamalar başlarken Alexander'ın arkadaşları, Jodi'nin genç adamla neredeyse saplantılı hale geldiğini ve bunun çok sağlıksız olduğunu söylemeye başladı. Jodi, izinsiz şekilde erkek arkadaşının e-postalarına bakıp özel konuşmalarını karıştırıyordu.

Alexander, ilişkinin gidişatından rahatsızlığını dile getirerek ayrılmak istediğini söyledi ancak bu karar Jodi'nin takıntısını derinleştirmekten başka işe yaramadı. Genç çift ayrılsa da iletişimleri sürdü. Jodi, bazen davetsiz şekilde Alexander'ın evine gidiyordu. Jodi'nin gelmesine sinirlenen Alexander, her şeye rağmen onunla birilikte olmaya devam ediyordu.

Haberin Devamı

2007 yılının Haziran ayında resmi olarak ayrılmış olan çift görüşüp birlikte olmaya devam etse de, Alexander kısa süre sonra başka kadınlarla görüşmeye başladı. Jodi ise intikam hissiyle eski sevgilisinin arabasının lastiklerini patlatıp onu rahatsız ediyordu.

Alexander bundan yılmadı ve yeni tanıştığı biriyle 2008 yılının Haziran ayında bir şirket inzivasına katılmayı planladı. Ancak yolculuk yaklaşırken arkadaşları onunla iletişime geçmeye çalıştığında, Alexander cevap vermedi.

İNZİVAYA GİDECEKTİ, ÖLÜSÜ BULUNDU

Travis Alexander, bir cinayete kurban gitmişti. 9 Haziran 2008'de Arkadaşları mesajlarına cevap alamadıkları için eve gittiklerinde Alexander'ın 5 gündür ölü olduğu ortaya çıktı.

Kontrol için eve giren arkadaşları, Alexander'ın parçalanmış cansız bedenini duşun içerisinde buldu. 30 yaşındaki Alexander, 27 kez bıçaklanmıştı ve boğazı, kulağından diğer kulağına kadar kesilmişti. Ayrıca kafasından da silahla vurulmuştu.

Haberin Devamı

Hemen polisi arayan arkadaşları, onlara Jodi'den ve onun takıntılı hallerinden bahsetti. Polisin radarına şüpheli olarak giren 27 yaşındaki Jodi Arias, gözaltında verdiği ifadede Alexander'ı öldürmediğini, onun öldürüldüğü sırada başka biriyle görüşmek üzere şehir dışında olduğunu söyledi.

Yetkililere, "Sabah erken saatlerde onunla konuştum" diyen Jodi, "Bana, Arizona'ya değil de Utah'a gittiğim için kızgındı ama onu nisan ayından beri görmedim" ifadelerini kullandı.

KAMERADAKİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKARDI

Jodi'nin tüm bu iddialarına rağmen polis ekipleri kısa süre içerisinde genç kızın Alexander'ın öldürüldüğü gün onunla birlikte olduğunu kanıtladı. Alexander'ın evindeki çamaşır makinesinde bulunan bir kamerada, ikilinin 4 Haziran'a ait uygunsuz fotoğrafları ele geçirildi.

Ekipleri şoke eden ise fotoğraflar arasında Alexander'ın parçalanmış cansız bedeni de vardı. Bununla birlikte polis ekipleri, duvardaki kan izlerinde Jodi'nin ve Alexander'ın DNA izlerine rastladı.

Haberin Devamı

Bulunan kanıtlar üzerinde hemen tutuklanan Jodi'nin anlattığı hikaye değişmeye başlamıştı.

TESADÜFTEN DAHA FAZLASI

Yetkililerin uzun uğraşları sonucu Jodi, öldürüldüğü gün Alexander ile birlikte olduğunu itiraf etti. O gün Alexander'ın duşta fotoğraflarını çektiğini söyleyen Jodi, daha sonra birlikte olduklarını ve iki kişinin aniden içeri dalarak genç adamı öldürdüğünü anlattı. Jodi, içeri girenlerin kendisini tehdit ettiğini ve olanları kimseye söylememesini söylediğini iddia etti.

Öte yandan Alexander'ın vurulduğu silahın aynısı bir hafta önce Jodi'nin büyükannesinin evinden çalınmıştı. Bu polis ekipleri için bir tesadüften daha fazlasıydı.

MAHKEMEDE BAMBAŞKA BİR HİKAYE

2013 yılında birinci derece cinayet suçuyla mahkeme karşısına çıkan Jodi, ölüm cezası ile karşı karşıyaydı. Mahkemede bambaşka bir hikaye anlatan Jodi, Alexander'ın kamerayı yere düşürdüğü için kendisine çok kızdığını saldırdığını söyledi. Alexander'ı öldürdüğünü itiraf eden Jodi, bunun meşru müdafa olduğunu belirtti.

Alexander'ın uzun süredir kendisini istismar ettiğini söyleyen Jodi, erkek arkadaşının birliktelikleri sırasında kendisine 'kullanılmış tuvalet kağıdı' gibi hissetmesi için zorladığını anlatarak Alexander'ın çocuk fotoğraflarına bakarak kendini tatmin ettiğini ileri sürdü.

Bu iddialar üzerine konuşan Alexander'ın kardeşi Steven, şöyle konuştu:

Onun görevi, abimi ikinci kez öldürmekti. Onu hayattan kopardığı yetmezmiş gibi bir de ismini kötülemeyi hedefliyor. Meşru müdafa hikayesi tek kelimeyle bir şaka olmalı. Abimin bir silahı bile yoktu.

Jodi'nin anlattıklarına inanmayan tek isim Steven değildi. 2013 yılının Mayıs ayında jüri üyeleri Jodi'nin suçlu olduğuna karar verdi ve Jodi, şartlı tahliye olasılığı olmadan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Alexander'ın kardeşi Tanisha Sorenson, "Gerçek adalet, Jodi ahirette cehennemde yanarken yerine gelecek" ifadelerini kullandı.

HAPİSTE DE USLANMADI

Günümüzde hala Arizona Eyalet Hapishanesi'nde ömür boyu hapis cezasını çeken Jodi, buradan da sık sık haberlere çıkmayı başarıyor. Pek çok 'hayranı' bulunduğu öğrenilen Jodi'nin cezaevine çok sayıda ziyarete gelenlerin olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan Jodi'nin, hapishanede gardiyanlar ve diğer mahkumlar ile sık sık cinsel ilişkiye girdiği öne sürüldü.