Dünya Kadın kılığında firar

Kadın kılığında firar

Paylaş
Kadın kılığında firar

Paraguay’da uyuşturucu çetesi Rotela Klanı’nın 2 numaralı ismi Cesar Ortiz, hapisten kadın kılığında kaçtı. Firari özgürlüğü uzun sürmeyen Cesar Ortiz, birkaç saat sonra tekrar yakalandı.

Paraguay’da Rotela Klanı adlı suç çetesinin 2 numaralı ismi Cesar Ortiz (36) soygundan 2019’da 8 yıl hapis cezası almıştı. Başkent Asuncion’daki Tacumbu Ulusal Cezaevi’nde tutulan Cesar Ortiz’i 29 Mayıs’ta bir kadın ziyaret etti. Kadının Cesar Ortiz’e verdiği pakette mahkumun kaçış bileti bulunuyordu. Pakette kadın kıyafetleri, makyaj malzemeleri ve peruk vardı. Cesar Ortiz, kadın kıyafetlerini giydi, yüzüne makyaj yaptı, sahte kirpik ve peruk taktı, tırnaklarına beyaz oje sürdü.

Haberin Devamı

HAPİSTE İSYAN BAŞLATMIŞTI

Sonra da bir ziyaretçi gibi cezaevinden ayrıldı. Ancak firarı uzun sürmedi. Birkaç saat sonra 3 kişiyle birlikte cezaevi yakınlarında yakalandı. Olayla ilgili 20 gardiyana soruşturma açıldı. Cesar Ortiz, kaçmak için kazdığı tünel ortaya çıkartılınca Şubat 2021’de cezaevinde isyan çıkarmıştı. Olayda rakip çeteden 7 mahkumun kafası kesilmişti. Cesar Ortiz halen olayla ilgili cinayet, rehin alma, cezaevi isyanı organize etme ve bir suç örgütüne bağlantılı olma suçlamalarıyla yargılanıyor.