Dünya Kahraman ilan edildi! Çocuğu korkunç ebeveynlerinden böyle kurtardı

Kahraman ilan edildi! Çocuğu korkunç ebeveynlerinden böyle kurtardı

Paylaş
Kahraman ilan edildi! Çocuğu korkunç ebeveynlerinden böyle kurtardı

ABD'nin Orlando kentinde garsonluk yapan Flavaine Carvalho, restorana gelen 11 yaşındaki bir çocuğun görünüşünde tuhaflık fark etti. Hızlı düşünen garson, çocuğun kurtulmasına yardımcı oldu. İşte 'kahraman garson'un hikayesi...

Derleyen: Mine Bozkurt | Orlando'da yaşayan Flavaine Carvalho, geçimini bir restoranda garsonluk yaparak sağlıyordu. Bir yılbaşı günü restoranda çalışırken yemek yemeye gelen çocuğun şüpheli davranışlarını fark etti. Çocuk 11 yaşındaydı ve oldukça endişeli görünüyordu. Ancak Carvalho çocuğun sorununu  öğrenmekte kararlıydı. 

Haberin Devamı

Carvalho'nun bir şeylerin ters gittiğini düşünmesine neden olan şey dört kişinin bulunduğu yemek masasında yiyecek almayan tek kişi olmasıydı. Çocuğun üvey babası Timothy Wilson ise Carvalho'ya çocuğun daha sonra evde yiyeceğini söyledi. 

Carvalho'nun çalıştığı restoran

Carvalho daha sonra küçük çocuğun altında büyük bir çizik fark etti. O anları şu sözlerle anlattı:

Sipariş verdikten birkaç dakika sonra çocuğun gözünün yanında bir morluk gördüm. Bu yüzden gerçekten bir terslik olduğunu hissettim.

Genç garson, çocuğun ailesi fark etmeden ona nasıl yardım edebileceğini düşündü. Carvalho, çocuğa yardım etmeden onu restorandan göndermemekte oldukça kararlıydı. 

BİR NOTLA ÇOCUĞU KURTARDI

En sonunda bir kağıda "Yardıma ihtiyacın var mı?" cümlesini yazmaya karar verdi. Elindeki kağıtla çocuğun ailesinin göremeyeceği bir alana geçen garson, yazıyı hava kaldırdı. Bunu gören küçük çocuk "Evet" anlamında başını sallayarak yardım istedi. 

Haberin Devamı

Carvalho hiç vakit kaybetmeden önce restoranın sahibini, ardından da polisi arayarak çocuk için 'çok endişeli' olduğunu söyledi.  

ÇOCUKLAR AİLEDEN ALINDI

11 yaşındaki çocuğun üvey babası Wilson ve annesi Kristen Swann, restoranda yaşanan olayın ardından tutuklandı. Wilson ve Swann'ın 4 yaşındaki diğer çocukları ve 11 yaşındaki çocuk çiftten alınarak bakımevine yerleştirildi. 

Orlando polisi tarafından yapılan açıklamada "Carvalho, çocuğu tehlikeli bir istismardan kurtardı. Vücudunda her türden farklı morluklar vardı ve bu da taciz ve işkencenin devam ettiğini gösteriyordu. Bayan Carvalho hiç tanışmadığı bir çocuğa cesaret ve ilgi gösterdi. Onun gibi birinin topluluğumuzda yaşaması ve çalışmasıyla gurur duyuyoruz" denildi. 

KAHRAMAN İLAN EDİLDİ

O günden sonra 'gerçek bir kahraman' ilan edilen Carvalho için bir kampanya başlatıldı. Kampanyanın amacı garsonluk yapan Carvalho'nun geçimine destek olmak için para toplamak. 

Kampanyanın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

Bu kampanyanın amacı Carvalho'yu davranışı için ödüllendirmektir. Nezaket, her zaman ödüllendirilmesi gereken bir şey değil. Ancak özellikle pandemiden en çok etkilenen sektörlerden biri olan restoran çalışanı için her türlü destek memnuniyetle karşılanacak ve çok takdir edilecektir. Cesaret korkusuz yaşamak değildir, cesaret korkudan ölmek ve yine de doğru olanı yapmaktır.

Carvalho için yapılan kampanyada toplanan bağışlar 60 bin doları aştı. 

Çocuğu istismar eden üvey baba ve anne

ÖMÜR BOYU HAPİS VERİLDİ

Çocuğun üvey babası Wilson, '13 yaşın altındaki bir çocuğa iki kez özgürlüğünden mahrum etmek, üç kez silahlı ağırlaştırılmış çocuk istismarı, dört kez ağırlaştırılmış çocuk istismarı ve bir adet çocuk ihmali'nden suçlandı. 

Haberin Devamı

Çocuğun annesi Swann ise çocuk ihmali, ağırlaştırılmış çocuk istismarı ve çocuk istismarını bildirmemekle suçlandı.

Wilson ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken Swann'a bir yıl hapis cezası verdi. Swann ayrıca oğluyla veya 18 yaşın altındaki herhangi bir reşit olmayan kişiyle iletişim kuramayacak ve 14 yıl denetimli serbestlikte kalacak.