Dünya Kamboçya vatandaşlarının başka ülkelerin corona virüs aşısı deneği olmayacağını açıkladı

Kamboçya vatandaşlarının başka ülkelerin corona virüs aşısı deneği olmayacağını açıkladı

Paylaş
Kamboçya vatandaşlarının başka ülkelerin corona virüs aşısı deneği olmayacağını açıkladı

Kamboçya, vatandaşlarının başka ülkelerin corona virüs aşılarında denek olmasına izin vermeyeceğini duyurdu.

Kamboçya Başbakanı Hun Sen, ulusa sesleniş konuşmasında, "Kamboçya, halkını herhangi bir şirketin veya ülkenin aşısının test edilmesi için kullanmayacak. Bu yöndeki tutumum değiştirilemez" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Hun Sen, sosyal medyada da hükümetinin, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) eş güdümünde yürütülen Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) potansiyel aşılarından bir milyon doz sipariş ettiğini söyledi. Potansiyel aşının ülkeye ne zaman geleceğini bilmediğini dile getiren Hun Sen, "Ancak vurgulamak isterim ki Kamboçya sadece DSÖ'nün onayladığı aşıları satın alacaktır" diye konuştu.

Hun Sen, hükümetinin Kovid-19 ile mücadele ve ekonomik iyileşme için 358 milyon dolar ayırdığını sözlerine ekledi. Kamboçya'da sadece 362 kişi Kovid-19'a yakalanırken, virüsten hayatını kaybeden olmadı. Kamboçya, vatandaşlarının, yabancı ülkeler ve şirketler tarafından üretilen yeni tip corona virüs (Kovid-19) aşılarına denek olmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Onaylanan aşılar satın alınacak

Kamboçya Başbakanı Hun Sen, ulusa sesleniş konuşmasında, "Kamboçya, halkını herhangi bir şirketin veya ülkenin aşısının test edilmesi için kullanmayacak. Bu yöndeki tutumum değiştirilemez" ifadesini kullandı. Hun Sen, sosyal medyada da hükümetinin, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) eş güdümünde yürütülen Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) potansiyel aşılarından bir milyon doz sipariş ettiğini söyledi. Potansiyel aşının ülkeye ne zaman geleceğini bilmediğini dile getiren Hun Sen, "Ancak vurgulamak isterim ki Kamboçya sadece DSÖ'nün onayladığı aşıları satın alacaktır" diye konuştu.

Hun Sen, hükümetinin Kovid-19 ile mücadele ve ekonomik iyileşme için 358 milyon dolar ayırdığını sözlerine ekledi. Kamboçya'da sadece 362 kişi Kovid-19'a yakalanırken, virüsten hayatını kaybeden olmadı.