Dünya Kansere karşı büyük umut! Hepsi iyileşti

Kansere karşı büyük umut! Hepsi iyileşti

Paylaş
Kansere karşı büyük umut! Hepsi iyileşti

New York'taki bir kanser merkezinde yapılan kanser deneyi beklenmedik sonuçlar verdi ve deneye katılan tüm rektum kanseri hastalarında tamamen iyileşme görüldü. Araştırmayı yapan Dr. Luis Diaz ve Dr. Andrea Cercek, ilacı deneyip iyileşen hastalarla poz verdi

ABD New York’taki Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi’nde ‘Jemperli’ adlı yeni bir kanser ilacı denendi. Deneye katılan hastaların tamamı hastalığı yendi. Yetkililer ilk kez bir kanser ilacı denemesinde yüzde 100 başarıya ulaşıldığını açıkladı. Ancak deney sadece 18 kişiyle yapıldı. Uzmanlar, ilacı henüz ‘kanserin tedavisi’ olarak ilan etmenin çok erken olduğunu ancak ‘umut verici bir gelişme’ olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Deneme sadece rektum kanseri hastalarında yapıldı. Şimdi mide, prostat ve pankreas kanseri üzerine denenecek.

Haberin Devamı

İYİLEŞEN İLK HASTA

Euronews, iyileşen ilk hastanın hikayesine yer verdi. Deneyin ilk hastası 38 yaşında olan Sascha Roth'du ve ilk olarak 2019'da bir miktar rektal kanama fark etmişti. Ancak bunun dışında kendini iyi hissediyordu.

Yakında Georgetown Üniversitesi'nde kemoterapiye başlaması planlandı, ancak bir arkadaşı önce Memorial Sloan Kettering'de Dr. Philip Paty'yi görmesi için ısrar etti. Dr. Paty, kanserinin kemoterapiye iyi yanıt vermesini olası kılmayan mutasyonu içerdiğinden neredeyse emin olduğunu söyledi. Bu şekilde Roth'un klinik araştırmaya girmeye uygun olduğu ortaya çıktı. Eğer kemoterapiye başlamış olsaydı bu deneye katılamayacaktı.

Dostarlimab'tan tam bir tedavi beklemeyen Roth, deneme bittikten sonra radyasyon, kemoterapi ve muhtemelen ameliyat için New York'a taşınmayı planlamıştı. Beklenen radyasyon tedavisinden sonra doğurganlığını korumak için yumurtalıklarını bile aldırıp ameliyatla kaburga kemiklerinin arkasına yerleştirtti.

Haberin Devamı

İlaç tedavisinden sonra Roth tamamen iyileşti ve aradan iki yıl geçmiş olmasına rağmen hala vücudunda kanserden eser yok.