Dünya Kardeşliğin gücü

Kardeşliğin gücü

Paylaş
Kardeşliğin gücü

Üç yıl arayla dünyaya gelen üçüz kardeşlerden ikisi yürümeyi öğrenince, Down sendromlu ağabeylerinin yürümeyi öğrenmesine yardım ediyorlar.

İngiltere Portsmouth'ta Anjali (39) ve Simon Hoyle (41) çifti çocuk sahibi olmak için 2018'de tüp bebek tedavisine başladı. Anjali iki kez düşük yaptıktan sonra doktorlar bir embriyoyu rahmine nakledip kalanları dondurdu. O embriyo sayesinde aynı yıl kasımda oğlu Dexter'ı dünyaya getirdi. Dexter 31 haftalık doğdu. Anjali zorlu bir gebelik geçirmişti. Gebelik diyabeti olmuş ve demir iğneleri yaptırması gerekmişti. Dexter'a Down sendromu teşhisi konuldu. Ailesi Dexter'a bir kardeş yapmanın gelişimine yardım edeceğini düşündü.

Haberin Devamı

GELİŞİMİ HIZLANDI

Anjali'nin dondurulan embriyolarından biri daha kullanıldı ve hamile kaldı. Hormon seviyeleri iki katına çıkınca bebeklerin ikiz olduğu anlaşıldı. Doktorlar incelemede, bu ikizlerin Dexter'ın kardeşleri olduğunu belirledi. Yani, Anjali, aslında teknik olarak aynı anda üçüz embriyoya sahip olmuştu. İkizler Uma ve Monica, iki yıl önce dünyaya geldi. 21 aylık olan kız kardeşler, yürümeyi öğrendi. Bu sayede ağabeyleri Dexter'ı da yürüme becerileri konusunda yüreklendirmeye başladılar. Dexter'ın gelişimi kız kardeşlerinin desteğiyle hızlandı.