Dünya Kas gevşeticiyle suikast

Kas gevşeticiyle suikast

Paylaş
Kas gevşeticiyle suikast

Hamas lideri El-Mebhu'nun öldürüldüğü suikastte silah olarak kas gevşetici ilaç kullanılmış. Bu bilgiyi dünyaya açıklayan Dubai Emniyeti, “İlk kez bir suikastte böyle bir 'silah' kullanılıyor" dedi

OTELDE ÖLÜ BULUNDU

Haberin Devamı

Filistin’deki silahlı örgüt Hamas’ın kurucularından olan Mahmud El-Mebhu, 20 Ocak ’ta Dubai’de kaldığı otel odasında ölü bulunmuştu. Dubai polisi El-Mebhu’nun ölümünün İsrail gizli servisi MOSSAD’ın bir suikasti olduğunu duyurmuştu.

Dubai polisi 11 kişilik suikast timinin otelin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini dünya ile paylaşmıştı. Dubai Emniyeti dün de El-Mebhu’nun nasıl öldürüldüğünün ayrıntılarını açıkladı.

BOĞARAK ÖLDÜRDÜLER

Otel odasına giren suikast timi, El-Mebhu’nun kullandığı ilaçların yerine yüksek doz içeren kas gevşetici ilaç bıraktı. El-Mebhu hapı içtikten sonra kendinden geçti. Daha sonra odaya giren suikast timinden iki kişi baygın haldeki lideri boğarak öldürdü.

Böylece Hamas liderinin suikastçılara neden direnmediği açıklığa kavuşmuş oldu. Bu arada MOSSAD, 19 saat içinde tamamladığı operasyondan geriye, reklam kampanyası yapar gibi kamera kayıtlarını bırakmıştı. MOSSAD böylece bir kez daha dünyaya şov yapmıştı.

Haberin Devamı

İNTİKAMI KORKUNÇ OLMUŞTU

Merkezi Tel-Aviv’de olan İsrail haberalma teşkilatı MOSSAD 1947 yılında kuruldu. MOSSAD’ın bilinen en ünlü operasyonu 1972 Münih Olimpiyatları’nda İsrailli 11 atleti rehin alıp katleden Filistinli teröristlere karşı gerçekleştirdiği eylemdir. MOSSAD, bu eyleme katılan ‘Kara Eylül’ isimli terör örgütünün 8 üyesini farklı ülkelerde gerçekleştirdiği operasyonlarla öldürmüştür. MOSSAD uzun senelerdir bu kadar ses getiren operasyonlara imza atmıyordu.