Dünya Kasap doktor skandalı

Kasap doktor skandalı

Paylaş
Kasap doktor skandalı

İskoçya’da hastasının beyin tümörü yerine gözyaşı bezini alan kasap cerrahın 200’den fazla hastayı mağdur ettiği belirlendi.

İskoçya'da Ulusal Sağlık Kurumu'na bağlı bir hastanede 1995-2013 arasında çalışan beyin cerrahı Sam Eljamel, hastalarında yaşam boyu sürecek komplikasyonlara yol açmakla suçlanıyor. 2013'te ameliyat ettiği iki çocuk annesi Jules Rose'un da beynindeki tümörü alması gerekiyordu. Ama onun yerine gözyaşı bezini aldığı anlaşıldı. Rose, tazminat davası açtı. Bunun üzerine aynı doktorun tedavi ettiği 133 kişi daha mağdur olduklarını söyleyerek Rose'a katıldı. Rose, Şubat 2013'te hakkında dava açıldıktan sonra bile doktorun 111 kişiyi daha tedavi etmesinin denetim ihlali olduğunu savunuyor.

Haberin Devamı

LİBYA'YA KAÇTI

Hastalarında yaşam boyu sürecek komplikasyonlara yol açmakla suçlanan Profesör Eljamel'in en az 239 hastayı yanlış tedavi ettiği hesaplandı. Skandalık patlak vermesinin ardından Sağlık Bakanı Michael Matheson dosyayla ilgilendiklerini açıkladı. Eljamel'in 2015'te tıp sicilinden çıkarıldığı ve İngiltere, İskoçya, Galler veya Kuzey İrlanda'da doktor olarak çalışmasına izin verilmediği, bunun üzerine Libya'ya gitmek üzere İskoçya'dan ayrıldığı öğrenildi. 2020 yılında orada cerrah olarak çalışmaya başlayan Eljamel'in nasıl yargılanacağı merak konusu. Kamuoyunda ve medyada Eljamel'e "Kasap doktor" lakabı takıldı.

Çalıştığı hastanede nöroşirürji biriminin başına geçecek kadar yükselen Profesör Sam Eljamel, sakat bıraktığı bir hastasına 2.8 milyon Sterlin ödemeye mahkum edilmişti.

Haberin Devamı