Dünya Katar duyurdu! Ateşkes yarın 7'de başlayacak

Katar duyurdu! Ateşkes yarın 7'de başlayacak

Paylaş
Katar duyurdu! Ateşkes yarın 7'de başlayacak

Katar'dan yapılan açıklamada, Gazze'de geçici ateşkes yarın saat 07.00'de başlayacağı duyuruldu. Duyuruya göre ateşkes, yarın Türkiye saati ile 08.00'de başlayacak. Rehinelerden 13 kişilik ilk grup saat 17.00'de bırakılacak.

Uluslararası ajansların "son dakika" koduyla geçtiği gelişmeye göre Gazze'deki 4 günlük ateşkes yarın saat 08:00'da başlayacak. İlk esir takası ise yerel saatle 17:00'de yapılacak. Katar Dışişleri Bakanlığı, 13 kişilik rehine grubunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu bildiriyor.

Haberin Devamı

Katar Dışişleri Bakanlığı X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada rehine listesinin İsrail'e iletildiğini yazdı.

4 GÜNDE 50 KİŞİ SERBEST KALACAK

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansari konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında "Aynı aileden olan rehineler aynı bölgede bir araya getirilecek. Dört gün içinde toplam 50 kişi serbest bırakılacak" ifadelerini kullandı.

Ansari açıklamalarının devamında görüşmelerin "olumlu" bir havada geçtiğini belirtti ve ekledi:

"Görüşmeler boyunca rehinelerin serbest bırakılması ve onlar için güvenli bir ortam sağlanmasını masaya yatırdık"

GÜVENLİK VURGUSU

Ensari, "güvenlik" nedeniyle esirlerin Gazze'nin neresinden çıkartılacağını basınla paylaşmadı. Katar'ın asıl amacının "rehinelerin hayatta kalmasını sağlamak" olduğunu hatırlatan Ensari ilerleyen günlerde Uluslararası Kızılhaç örgütüyle de işbirliği yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin İsrailli olmayan esirlerin serbest bırakılmasıyla ilgili sorduğu soruya Ensari şöyle yanıt verdi:

"Rehinelere öncelik verme kriterleri tamamen insaniydi ve odak noktamız kadınları ve çocukları mümkün olan en kısa sürede tehlikeden uzaklaştırmaktı. Bu anlaşmanın getirdiği ivmeyle diğer rehinelerin de serbest kalma ihtimali arttı. Aynı zamanda anlaşma kapsamında Gazze'deki insanların "insani sorunları" da azalacaktır"