Dünya Katili sürpriz tanık 24 yıl sonra yakalattı

Katili sürpriz tanık 24 yıl sonra yakalattı

Paylaş
Katili sürpriz tanık 24 yıl sonra yakalattı

İngiltere'de Victoria Hall (17) son olarak 19 Eylül 1999'da bir gece kulübünden çıkarken sağ olarak görülmüştü. 5 gün sonra çıplak cesedi bulundu.

Polis tüm aramalarına rağmen katile ulaşamadı. Fakat 2019'da ortaya çıkan bir tanığın ifadesiyle dosya yeniden açıldı. Yapılan soruşturma sonucunda zanlının 2006'da 5 kadını öldürdüğü için 2008'de müebbet hapis alan ve halen cezasını çeken Steve Wright (65) olduğu belirlendi. Steve Wright konu hakkında sorgulanmak için gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İŞ ARKADAŞI 'KAYIP'

Suffolk'ta öldürdüğü 5 hayat kadını nedeniyle 'Suffolk Katili' olarak anılan Steve Wright'ın daha birçok çözülemeyen cinayet davasının sanığı olduğu tahmin ediliyor. Steve Wright'ın 1980’lerde 'Queen Elizabeth 2' gemisinde garsonluk yaparken tanıştığı aynı gemiden iş arkadaşı Suzy Lamplugh 1986'da kayboldu. Cesedi hiç bulunamayan Suzy Lamplugh 1994'te 'ölü' ilan edildi. Her ne kadar cinayetin baş şüphelisi John Cannan adlı başka bir seri katil olsa da Steve Wright'ın adı zanlılar arasında geçiyor.

OLASI KURBANLARI

Eylül 2000'de kaybolan ve daha sonra çıplak cesedi bulunan Vicky Glass'ın zanlıları arasında da Steve Wright var. 1989'da Steve Wright ile aynı bölgede yaşarken öldürülen Jeanette Kempton cinayeti ile de bağlantısı olduğu tahmin ediliyor. Temmuz 1993'te öldürülen Amanda Duncan ile Haziran 2000'de öldürülen Kellie Pratt cinayetlerinin de zanlısı olarak Steve Wright'ın adı geçiyor. Steve Wright'ın Kasım 1992'de öldürülen Natalie Pearman ve Mart 2002'de öldürülen Michelle Bettles cinayetlerinin zanlısı olmadığı ise DNA testleriyle kanıtlandı.

Haberin Devamı