Dünya Katili Ted Bundy sanılmıştı... Korkunç gerçek 52 yıl sonra ortaya çıktı!

Katili Ted Bundy sanılmıştı... Korkunç gerçek 52 yıl sonra ortaya çıktı!

Paylaş
Katili Ted Bundy sanılmıştı... Korkunç gerçek 52 yıl sonra ortaya çıktı!

ABD’de işteki mesaisinden evine gelip uyuyan Rita Curran isimli genç kız, odasında vahşice katledildi. Cansız bedeni ev arkadaşları tarafından bulunan genç kızın katili bir süre ünlü seri katil Ted Bundy sanılsa da korkunç gerçek bir sigara izmariti sayesinde 52 yıl sonra ortaya çıkarıldı.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci | 1947 yılında ABD’nin New York eyaletinde bulunan Brooklyn’de dünyaya gelen Rita Curran, 3 kardeşinin en büyüğüydü. Kardeşleri ile birlikte mutlu bir gençlik dönemi geçiren Rita ve ailesi, 50’li yıllarda Vermont eyaletinde ufak bir kasabaya taşındı. Bu kasaba Connecticut’ta bulunan Berlington’ın 24 kilometre kuzeyindeydi.

Haberin Devamı

Rita, Küçük bir kızken Trinity College isimli okula gitti. Bu okul, Hartford’da bulunan üniversite ile aynı isme sahipti ancak daha ufak ve özel bir okuldu.

AYRI EVE ÇIKMA KARARI ALDI

Okulda okuduğu dönemler dahil her zaman ailesi ile birlikte yaşayan Rita, liseyi tamamladıktan sonra Vermont Üniversitesi’ne başladı. Burada okuma ve dil sanatları bölümünde eğitim gören Rita, üniversitenin 3. yılında ailesinden ayrı bir eve çıkma kararı aldı.

Üniversiteden tanıştığı ancak çok fazla tanımadığı 3 kişiyle birlikte bir apartman dairesine taşınan Rita, yaz tatilini yakınlarda bulunan otelde çalışarak geçirdi. Rita çalışırken aynı zamanda mezun olmak için gerekli kurslara da katılıyordu.

1971 yılının 19 Temmuz günü Rita, her zamanki gibi işe gitmek için evden çıktı. Yeni evine taşınalı yalnızca 1 ay geçmişti. O gün sabah 8’den öğlen 3’e kadar çalışacaktı. Mesaisi bittikten sonra kilisede sıkça gördüğü ve çok sevdiği akapella kursuna gitti. Kurs tahmin ettiğinden daha uzun sürmüştü.

Haberin Devamı

ODASINDA VAHŞİCE KATLEDİLDİ

Rita, saat 22.00 civarında evine döndü. Ev arkadaşlarından Beverly, evdeydi. Rita, arkadaşına yatmaya gittiğini söyleyerek odasına girdi. Rita o sırada derin uykuda olmasına rağmen, diğer oda arkadaşının erkek arkadaşı Beverly'yi aradı ve onu bir şeyler içmek için dışarı davet etti. Beverly, diğer oda arkadaşları Kerry ve Paul ile birlikte Rita'yı evde uyurken bırakarak dışarı çıktı.

Beverly’nin evden çıktığı saat olan 23.20 ile eve döndüğü 00.30 arasında korkunç bir şey yaşandı. Biri evlerine izinsiz girerek Rita’nın uyuduğu odaya doğru yöneldi. Rita, üzerinde pike ile birlikte yatağında uyuyordu. Hızlıca Rita’nın üzerine atılarak boğuşmaya başladılar. Rita, direnmeye çalışsa da gücü saldırgana yetmedi.

Cani kişi, genç kızı şiddetli bir şekilde dövdü ve ona tecavüz etti. Ardından ise Rita’yı boğarak öldürdü. Daha sonra girdiği gibi sessizce olay yerinden ayrıldı.

CANSIZ BEDENİNİ EV ARKADAŞLARI BULDU

Genç kızlar eve geldiklerinde Rita’yı rahatsız etmemek için yatacakları ana kadar onun yanına gitmedi. Gece yatmak için odaya girdiklerinde ise evin içinde büyük bir çığlık duyuldu. Rita’nın cansız bedeni, kanlar içerisinde yerde yatıyordu. Hemen acil durum hattını arayarak ekipleri olay yerine çağırdılar.

Haberin Devamı

Olay yerinde katile ait bir tek sigara bulundu ve bu o yıllarda Rita’nın katilinin bulunması için yeterli bir delil değildi. Rita’nın kimliği bulunamayan katili uzun yıllar boyunca serbest şekilde dolaştı. Rita'nın davası yıllarca arka plana atıldı ve bu da onu departmandaki en eski çözülmemiş dava haline getirdi. Neredeyse 50 yıl sonra 2019’da Burlington polisi davayı yeniden açana kadar.

Dedektif Jim Trieb, bu vakayı çözmeye kararlıydı ve emrindeki tüm çalışanlarını bu olayı çözmesi için yönlendirdi. Trieb, ekibinin adli tıp kanıtlarının davanın yaşı nedeniyle davayı çözmede önemli bir rol oynacağına karar verdiğini söyledi.

FLAŞ SİGARA İZMARİTİ DETAYI

Bununla birlikte, önemli kanıtlar depoda tutulmuştu ancak 2014'te, cinayetten sonra Rita'nın yanında yerde bulunan bir sigara izmariti de dahil olmak üzere birkaç parça, DNA testi için New York’taki bir adli tıp laboratuvarına gönderildi.

Haberin Devamı

İncelemenin ardından sigara izmariti üzerinde bir erkek DNA'sı tespit edildi, ancak DNA, suçluların ulusal veri tabanındaki hiç kimsenin DNA'sıyla eşleşmedi. Ayrıca polisin 13 ana zanlısının bilinen DNA'sı ile eşleşmedi.

Yetkililer, daha büyük bir DNA veri tabanının katili bulmalarına yardımcı olup olmayacağını görmek için sigara izmaritindeki genetik kanıtı bir soyağacı şirketine gönderdi. Ve sonunda katilin kimliği belli oldu.

KATİL 52 YIL SONRA BULUNDU

Rita Curran’ın katili, William DeRoos çıktı. DeRoos, daha önce cinayetten dolayı sorgulanmıştı ancak bu sorgudan sonuç çıkmadığı öğrenildi. DeRoos, cinayetten yaklaşık iki hafta önce, 1971 yazında Michelle DeRoos ile evlendi. Yeni evli çift, Curran ile aynı apartmanda yaşıyordu.

Cinayet gecesi William ve Michelle çifti kavga etti. William, hava almak için dışarı çıktığı sırada bu cinayeti işlemişti.

Cinayetten kısa bir süre sonra William DeRoos, o zamanki karısını terk etti, Tayland'a taşındı ve bir keşiş oldu. Daha sonra 1974'te ikinci karısı Sarah Hepting ile tanıştığında San Francisco'da yeniden ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Eşi Hepting, verdiği ifadesinde DeRoos’un onu Curran'ın öldüğü gibi bir kez boğduğunu söyledi. DeRoos, 1986'da bir otel odasında aşırı dozda uyuşturucudan ölü bulundu.

Rita'nın katil şüphelilerin arasında dünyaca ünlü seri katil Ted Bundy de bulunuyordu ancak yapılan araştırmalar sonucunda bu şüphelerin boşuna olduğu ortaya çıktı. Uzun yıllar sonunda Rita’nın katili adalete teslim edilememiş olsa da onu hayattan koparan kişinin kimliği 52 yıl sonra ortaya çıkmış oldu.