Dünya Katliam itirafı

Katliam itirafı

Paylaş
Katliam itirafı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Gazze’de sivilleri öldürdüğünü itiraf etti. Netanyahu “Bu işi en az sivil kayıpla bitirmeye çalışıyoruz ama ne yazık ki başarılı olamıyoruz” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD televizyonuna yaptığı açıklamada “Hamas ile anlaşmaya kara harekatı öncesine göre daha yakınız. Kara harekatı ateşkes sağlanması konusunda Hamas üzerinde baskı oluşturdu. Rehinelerimizi alabilirsek geçici ateşkes yapacağız” dedi. Netanyahu, İsrailli rehineler karşılığında Filistinli mahkumların serbest bırakılıp bırakılmayacağı konusunda ‘gizli’ olduğu gerekçesiyle bilgi vermedi. Gazze’deki sivil ölümleri ile ilgili konuşan Netanyahu, “Bu işi en az sivil kayıpla yapmaya çalışıyoruz ama ne yazık ki başarılı olamıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YAKITA İZİN ÇIKTI

Bu arada İsrail ordusu dün işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin Cenin kentindeki İbn-i Sina Hastanesi’ne baskın düzenledi. Operasyonda ambulans ekibi gözaltına alındı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 6 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) baskında 5 Hamas militanının öldürüldüğünü duyurdu. İsrail savaş kabinesi, Birleşmiş Milletler’in (BM) ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak üzere Gazze’ye günde iki yakıt tankerinin girişine izin verildiğini açıkladı. Kararın ABD’den gelen talep üzerine alındığı öğrenildi.

AÇLIK VE HASTALIK ALARMI

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye gerçekleştirilen insani yardım sevkiyatının yakıt sıkıntısı ve iletişim kesintisi nedeniyle durdurulduğunu duyurdu. BM Dünya Gıda Programı (WFP) ise Gazze’nin günlük gıda ihtiyacının sadece yüzde 10’unun karşılanabildiğini, bölgenin büyük bir gıda açığı ve açlıkla karşı karşıya olduğunu bildirdi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), halkın gıda ve temiz suya ulaşamaması ile birlikte kalabalık bir şekilde barınaklarda toplanmasının Gazze’de salgın hastalık riskini artırdığını açıkladı.

Haberin Devamı