Dünya Katliamın yaşandığı bölgeye giden Zelenski, Rusya ile köprüleri attı

Katliamın yaşandığı bölgeye giden Zelenski, Rusya ile köprüleri attı

Paylaş
Katliamın yaşandığı bölgeye giden Zelenski, Rusya ile köprüleri attı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rus işgalinin 40. gününde büyük bir katliama tanıklık eden Buça ve Irpin kentlerini ziyaret etti. Savaşın başından bu yana ilk kez Kiev'in dışına çıkan Zelenski, bölgede incelemelerde bulundu. Ukrayna lideri, "Rusya ile müzakere çok zor. Görüşme sürecinin uzaması Rusya için daha kötü olacak." ifadelerini kullandı.

Rusya, Ukrayna'yı işgalinin 40. gününde Buça'da soykırımla suçlanıyor. Müzakere görüşmeleri sonucunda başkent Kiev yakınlarındaki kentten ayrılan Rus ordusu, geride yüzlerce ceset bıraktı. Rus ordusunun ardından kentlere giren Ukraynalılar, sokaklardaki cansız bedenler karşısında şoke oldu. Görüntülerin servis edilmesi ile tüm dünya bu katliama tanıklık etmiş oldu.

Haberin Devamı

KATLİAMIN YAPILDIĞI YERLERİ ZİYARET ETTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski de bugün Rus güçlerinin çekildiği Buça ve Irpin kentlerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Buça'da Rus konvoyunun imha edildiği noktayı ziyaret eden Zelenski, beraberindeki askeri konvoyla birlikte vurulan sivil yerleşim bölgelerinden geçerek bölgeden ayrıldı. Zelenski, daha sonra beraberindeki askeri konvoyla birlikte Irpin'e geçerek incelemelerde bulundu.

"RUSYA İLE MÜZAKERE ÇOK ZOR"

Zelenski burada yaptığı açıklamada, "Rusya ile müzakere çok zor. Görüşme sürecinin uzaması Rusya için daha kötü olacak." ifadelerini kullandı. Ukraynalı lider ayrıca, “Burada yaşananlar savaş suçudur” ifadelerini kullandı.


BUÇA'DAKİ YIKIM GÖRÜNTÜLENDİ

Haberin Devamı

Ukrayna’nın Kiev bölgesindeki Buça kentinin kontrolünü bir ay boyunca elinde tutan Rus güçleri geçtiğimiz gün geri çekilerek bölgeyi boşalttı. Rus güçlerinin çekilmesinin ardından Ukrayna ordusu kente girerek tam kontrolü sağladı. Rusların kenti terk etmesinin ardından, sivillerin öldürüldüğüne ilişkin kanıtlar ortaya çıkmaya devam ederken, çatışmaların yol açtığı yıkım da gün yüzüne çıktı.


Kentin birçok noktasında ağır bombardıman ve şiddetli çatışmalardan dolayı büyük bir hasar meydana geldi. Çatışmaların izlerinin görüldüğü yerleşim bölgelerinde bariyerler, vurulan araçlar ve çok sayıda patlamamış mühimmat bulunuyor. Ukrayna ordusuna bağlı askerler ise sokakları ve evleri tek tek kontrol ediyor.

Öte yandan, kentte bir ay boyunca Rus güçlerinin esareti altında bulunan halka da ekipler tarafından yardım dağıtılıyor.