Dünya Kaybolduğu sanıldı, dolandırıcı çıktı

Kaybolduğu sanıldı, dolandırıcı çıktı

Paylaş
Kaybolduğu sanıldı, dolandırıcı çıktı

ABD’de kaybolduğu sanılıp ülke çapında aranan Sherri Papini’nin dolandırıcılık amacıyla saklandığı ve inandırıcı olsun diye kendine zarar verdiği ortaya çıktı. 25 yıl hapsi isteniyor.

ABD California’da iki çocuk annesi Sherri Papini (39) kaybolunca büyük bir arama kurtarma operasyonu başlatıldı. 22 gün sonra bulunduğunda iki silahlı kadın tarafından kaçırıldığını söyledi. 2016’daki olayda halk Papini için açılan kampanyalara bağış yaptı. Papini bulunduğunda üzerindeki kıyafetlerden DNA örnekleri alınmış, eşleşme bulunamamıştı. Ancak durum 2020’de polisin genetik veri bankasından bir uyarı gelmesiyle değişti. Papini’nin kıyafetlerindeki izler, eski sevgilisinin babasıyla örtüşüyordu. Papini, kaybolduğu sanıldığı sırada eski sevgilisinin evinde kalmıştı.

Haberin Devamı

YALANLAR ZİNCİRİ

Derbeder halde bulunan Papini, kaçırıldığına inandırmak için kendisine zarar vermiş, hatta saçlarını da kesmişti. Onun adına toplanan paraların 49 bin doları ile kocası Keith de kredi kartı borçlarını ödemişti. Papini, eski sevgilisinin yanına da kocasından zorbalık gördüğünü söyleyerek gitmişti. Bulunması için 230 bin dolar harcama yapılan Papini, sahtekarlıktan ve yalan beyandan yargılanıyor. Toplam 25 yıl hapsi isteniyor. Önceki gün görülen ilk duruşmasında 25 Mart’taki davaya kadar 120 bin dolar kefaletle serbest kaldı.