Dünya Kaybolmasının üzerinden 15 yıl geçti: Madeleine McCann olayında yeni kanıt!

Kaybolmasının üzerinden 15 yıl geçti: Madeleine McCann olayında yeni kanıt!

Paylaş
Kaybolmasının üzerinden 15 yıl geçti: Madeleine McCann olayında yeni kanıt!

2007’de Portekiz Praia da Luz’da tatil yapan İngiliz Kate ve Gerry McCann çiftinin 3 yaşındaki kızları Madeleine, otel odasından kaçırılmıştı. Olayın üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen fail hala bulunamadı. Ortaya çıkan yeni kanıtlar ise bir kişiyi işaret ediyor.

İngiliz Kate ve Gerry McCann çifti, ikizleri ve o dönem 3 yaşında olan kızları Madeleine ile Mayıs 2007’de Portekiz Praia da Luz’da tatil yapıyordu. Karıkoca 3 Mayıs akşamı kaldıkları otelin yakınındaki restoranda yemek yemiş, döndüklerinde Madeleine’in yatağında olmadığını görmüşlerdi. Dünya basını da olaya büyük ilgi göstermiş ancak aradan geçen 15 yılda Madeleine’den hiçbir iz bulunamamıştı.

Haberin Devamı

AİLE TÖREN DÜZENLEDİ

3 Haziran 2020’de polis, pedofili ve tecavüz suçlarından mahkum Alman Christian Brueckner’ın (45) olayla ilgisi olabileceğini açıklamıştı. 27 Nisan 2021’de de Christian Brueckner davanın ‘resmi şüphelisi’ olarak duyurulmuştu. Önceki gün Madeleine’in kayboluşunun 15’inci yıldönümüydü. Ailesi İngiltere’de kayıp kızları için anma töreni düzenledi.

‘ÖLDÜRDÜĞÜNE EMİNİM’

Olayı soruşturan Alman Savcı Hans Christian Wolters ise katıldığı televizyon programında Christian Brueckner’ın minibüsünde yeni kanıt bulduklarını açıkladı. Madeleine’i Christian Brueckner’ın öldürdüğüne emin olduğunu söyleyen savcı, yeni kanıt hakkında ‘henüz şüpheliye bilgi verilmediği için’ açıklamada bulunmadı. Minibüste Madeleine’in pijamasından lifler bulunduğu iddia edildi.

Haberin Devamı