Dünya Kayboluşu belgesele konu olmuştu: Kayla Unbehaun, 6 yılın sonunda bulundu

Kayboluşu belgesele konu olmuştu: Kayla Unbehaun, 6 yılın sonunda bulundu

Paylaş
Kayboluşu belgesele konu olmuştu: Kayla Unbehaun, 6 yılın sonunda bulundu

9 yaşındayken ABD'nin Illinois eyaletinde kayıplara karışan ve hikayesi dijital platformdaki belgesele konu olan Kayla Unbehaun, bir görgü tanığının onu fark etmesinin ardından bulundu.

Posta.com.tr | Kayla Unbehaun, annesi Heather Unbehaun tarafından 5 Temmuz 2017'de Güney Elgin'den kaçırdığında 9 yaşındaydı. Temmuz 2017'de Kayla, yalnızca babası Ryan Iskerka ile birlikte  yaşıyordu. Annesi ise yalnızca Kayla'yı izinle görebiliyordu. 

Haberin Devamı

Annesi tarafından kaçırıldıktan sonra sırra kadem basan Kayla, dijital platformda yayınlanan 'Çözülememiş Gizemler' belgeseline konu olmuştu. Medyada büyük ilgi gören Kayla davası, bir görgü tanıdğının küçük kızı tanıması sonrasında 6 yılın ardından çözüldü. 

Kayla'yı medyadan tanıyan biri, 13 Mayıs'ta Kuzey Carolina'da annesi ve kaçırılan kızı tespit etti. Olay yerine gelen polis, 40 yaşındaki Heather'ı 225 bin dolarlık kefaletle tutukladı. 

Kane İlçe Eyalet Savcılığı'nın Heather'ı çocuk kaçırma suçundan yargılanacağı Illinois eyaletine iade etmesi bekleniyor. 

Şu anda 15 yaşında olan Kayla, Kuzey Karolina Sosyal Hizmetler Departmanı'nın gözetim altına alındı.