Dünya Kayıp F-35'in enkazı hakkında yeni gelişme

Kayıp F-35'in enkazı hakkında yeni gelişme

Paylaş
Kayıp F-35'in enkazı hakkında yeni gelişme

ABD'de geçtiğimiz gün kaybolan ve enkaz arama çalışmaları devam eden F-35 savaş uçağından haber var.

Pazar günü Atlas Okyanusu kıyısına yakın konumdaki Beaufort üssünden havalanan F-35 Lightning II jetleri, Güney Carolina'ya bağlı North Charleston semalarındaydı.

Haberin Devamı

Deniz kuvvetlerine ait uçaklardan biri bir anda düşmeye başladı, fırlatma koltuğu düğmesine basan pilot F-35'ten kurtulmayı başardı.

Pilot paraşütle North Charleston'un mahallelerinden birine öğleden sonra saat 14.00 sularında indi ve hastaneye kaldırıldı. Pilotun ismini paylaşmayan ABD ordusu, askerin sağlık durumunun ise istikrarlı olduğu bilgisini verdi.

Kazanın duyulmasıyla en üst modelinin fiyatı yaklaşık 130 milyon dolar olan F-35 savaş uçağını aramak için bir operasyon başlatıldı.

GÖLLER TARANDI

Kayıp uçaktan ilk başta herhangi bir iz bulunmazken, ekipler her ikisi de North Charleston sınırları içerisinde yer alan Moultrie ve Marion göllerine odaklanmıştı.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, hava koşullarının düzelmesiyle birlikte helikopterlerin de arama operasyonuna katıldığını bildirmişti.

Haberin Devamı

HALKTAN YARDIM İSTEDİLER

Yanı sıra, askeri yetkililer F-35 jetinin yerinin belirlenmesi için halktan yardım istemişti. Ancak beşinci nesil savaş uçağı F-35'in kaybolması akıllara soru işaretleri getirmişti.

'NASIL OLUYOR DA BİR F-35'İ KAYBEDERSİNİZ?'

Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyelerinden Nancy Mace, "Nasıl oluyor da bir F-35'i nasıl kaybedersiniz? Nasıl bir takip cihazı yok ve halka ne soruyoruz, bir jet bulun ve teslim edin mi?" açıklamasını yapmıştı.

Kazaya dair sorutuşturma başlatan ABD ordusu, Beaufort üssünden iki kalkış yapan F-35'lerden diğerinin güvenli şekilde üsse döndüğünü aktardı.

KAYIP UÇAK BULUNDU

Yetkililer, F-35'in enkazının Charleston Hava Kuvvetleri Üssü'nün kuzeydoğusundaki kırsal Williamsburg bölgesinde bulunduğunu açıkladı.