Dünya Kayıp Madeleine McCann olduğunu iddia eden kadının başına gelmeyen kalmadı

Kayıp Madeleine McCann olduğunu iddia eden kadının başına gelmeyen kalmadı

Paylaş
Kayıp Madeleine McCann olduğunu iddia eden kadının başına gelmeyen kalmadı

2007’de Portekiz Praia da Luz’da tatil yapan İngiliz Kate ve Gerry McCann çiftinin 3 yaşındaki kızları Madeleine, otel odasından kaçırılmıştı. Küçük kızın ailesi, o zamandan bu yana kaybolan kızlarından bir iz arıyor. Polonyalı genç bir kadının ise Madeleine McCann olduğunu iddia etmesinin ardından başına gelmeyen kalmadı.

Posta.com.tr | Portekiz’de 2007’de ailesiyle tatildeyken kaybolan İngiliz Madeleine (Maddie) McCann’in davası sürüyor. İngiliz Kate ve Gerry McCann çifti, ikizleri ve o dönem 3 yaşında olan kızları Madeleine ile Mayıs 2007’de Portekiz Praia da Luz’da tatil yapıyordu.

Haberin Devamı

Çift, 3 Mayıs akşamı kaldıkları otelin yakınındaki restoranda yemek yemiş, döndüklerinde Madeleine’in yatağında olmadığını görmüşlerdi. Dünya basını da olaya büyük ilgi göstermiş ancak aradan geçen 15 yılda Madeleine’den hiçbir iz bulunamamıştı.

DAVANIN TEK ŞÜPHELİSİ

3 Haziran 2020’de polis, pedofili ve tecavüz suçlarından mahkum Alman Christian Brueckner’ın (45) olayla ilgisi olabileceğini açıklamıştı. 27 Nisan 2021’de de Christian Brueckner davanın ‘resmi şüphelisi’ olarak duyurulmuştu. 

Brueckner’in 1996’dan bu yana Avrupa çapında dört ayrı çocuk cinayetine adı karıştı. Maddie’nin kaybolduğu gün civardaki tek sabıkalı Brueckner’dı ve kamyonetiyle oradan geçmişti. Söz konusu kamyonetten DNA örnekleri toplandı.

Haberin Devamı

ALMANYA'DA HAPİSTE

Maddie’nin kaybolduğu gün nerede olduğunu açıklamayan Brueckner, civardaki tek sabıkalıydı. Brueckner, Maddie’nin kaybolduğu bölgede 72 yaşındaki ABD’li bir turiste tecavüzden 7 yıllık hapis cezasını Almanya’da çekiyor.

Maddie’nin ailesi Kate ve Gerry McCann, 2011’de İngiltere’de soruşturma açılmasını sağlamıştı. Ailenin mücadelesi için 13 milyon Sterlin harcanmıştı. Ancak geçen ay, soruşturmanın maddi kaynak yetersizliğinden kapatılacağı açıklanmıştı. Soruşturmanın çoğunluğu, fonlama ve bağışlarla yapılmıştı.

2019 yılında "The Disappearance of Madeleine McCann" (Madeleine McCann'in ortadan kayboluşu) adıyla belgesel yayınlayan bir dijital platform, kamuoyunun dava konusundaki merakını ve ilgisini artırdı.

İDDİALARI TÜM DÜNYADA YANKI BULDU

Polonyalı genç bir kadın yıllardır çözülemeyen Madeleine olayında yeni iddialarda bulundu. Sosyal medyada @iammadeleinemccann adıyla paylaşım yapmaya başlayan genç kadın, yıllar önce kaybolan Madeleine olduğunu iddia ederek birtakım kanıtlar paylaştı. 

Polonyalı genç kadının iddialarını araştıran özel bir dedektif, genç kadının başına 'ödül konulduğunu' ve bu nedenle güvenli bir eve yerleştirildiğini söyledi. 

BAŞINA GELMEYEN KALMADI

21 yaşındaki Julia Wendell, yıllar önce kaybolan Madeleine olduğunu iddia etmiş ve Instagram hesabı açarak kanıtlarını paylaşmıştı. Ancak daha sonra hesabı kapatıldı. 

Haberin Devamı

Daha önce polislere kayıp kişilerin davasında yardım eden, şimdi de Madeleine olayını araştıran ve aynı zamanda medyum olduğunu söyleyen Dr Fia Johansson, Julia'nın iddialarının ardından Polonya'ya gitti. 

Dr. Johansson, Instagram hesabından bir paylaşım yaparak ekibinin ölüm tehditleri aldığını ve Julia'nın başına ödül konulduğunu açıkladı. Dr. Johansson açıklamasında şunları söyledi:

Ölüm tehditleri Snapchat'te başladı ardından hızla Instagram ve Facebook hesaplarından Julia'nın fotoğrafı ve 'Biri onu öldürürse ödülü alacak' şeklindeki mesajla yayılmaya başladı. Polonya polisi bu konuyu çok ciddiye aldı. Çok çok ciddiydi. Ayrıca hesaplarla bağlantılı olan ülkelerle de iletişime geçtiler. Julia şimdi iyi ve güvende.

Dr. Johansson, Julia'nın güvenli bir eve gittiğini belirtti ve "DNA testlerini nasıl ve nerede yapacağımızı bulana kadar güvenli bir yerde olmasından emin olmak isteedim. Yerini söylemek isteemiyorum çünkü insanların peşinden gelip onu incitmesini istemiyorum" dedi. 

RadarOnline'ın haberine göre Julia'nın Instagramı 300 bin euro'luk ödül mesajı geldikten sonra kapatıldı. Ancak ardından bir grup ergen kızın şakası olduğu anlaşıldı. 

Madeleine'ın ailesinin DNA testi yaptırmayı kabul ettiği açıklanmıştı. Ancak ne zaman ve nasıl yaptıracakları henüz belli değil. 

Haberin Devamı