Dünya Kayıp Picasso tablosu Filipinli First Lady'nin evinden çıktı

Kayıp Picasso tablosu Filipinli First Lady'nin evinden çıktı

Paylaş
Kayıp Picasso tablosu Filipinli First Lady'nin evinden çıktı

İspanyol efsanevi ressam Pablo Picasso'nun 'Reclining Woman VI' isimli eseri yıllardır kayıp. 153 milyon dolarlık yapıt, 2014'te Filipinler'in eski başbakanı Ferdinand Marcos'un el konulan 120 tarihi eseri arasındaydı. Ancak bu tablonun bir kopya olduğu belirlenmişti. Eserin orijinalinin nerede olduğu bilinmiyor. Ancak eserin, ülkenin eski first lady'si Imeldo Marcos'un evinde olduğu iddia ediliyor. Geçen hafta Marcos'un oğlu cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandı. Aile evinden paylaşılan görüntüler sırasında duvardaki Picasso tablosu dikkat çekti.

Yıllardır kayıp olan bir Picasso tablosunun gizemi sonunda aydınlanmış olabilir. Buna göre kayıp eserin, eski Filipinler first lady'sinin evinde olduğu iddia ediliyor. Picasso’nun “Reclining Woman VI” isimli tablosu uzun bir süredir kayıplardaydı.

Haberin Devamı

Reclining Woman VI, aslında 2014 yılında eski Filipinler Başbakanı Ferdinand Marcos’un hükümet tarafından el konulan varlıkları arasındaki sekiz resimden birisiydi. Ancak yolsuzluk mahkemesi tarafından el konulan tablonun daha sonra bir kopya olduğu ortaya çıkmıştı ve eserin orijinalinin nerede olduğu o zamandan beri gizemini korumaktaydı.

Şimdiyse Picasso’nun kayıp eserinin sırrı sonunda aydınlanmış olabilir gibi gözüküyor. Ortaya atılan yeni iddialara göre Reclining Woman VI, aslında yıllardır Filipinler’in eski first lady’sinin evinin duvarlarını süslüyor.

Devrilmeden önce Filipinler’den milyarlarca doları zimmetine geçirdiği iddia edilen merhum Ferdinand Marcos’un oğlu Ferdinand Marcos Jr., bu hafta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmış ve aile bir kez daha Filipinler yönetimini eline almıştı. Bu zaferin ardından Marcos Jr., annesi Imelda Marcos ile başarısını kutladığı ve eski first lady’nin evinde çekilen birkaç fotoğrafı paylaşmıştı.

Haberin Devamı

Reclining Woman VI, anne Marcos’un evinde çekilen fotoğraflarda net bir şekilde duvarda görülebiliyordu. Marcos’un, sahte eserler aldığı ve bunları sergilemekten çekinmediği bilinen bir gerçek. Bu sebeple yeni yayımlanan fotoğraflardaki Picasso tablosunun gerçek mi yoksa sahte mi olduğu henüz bilinmiyor.