Dünya Kendini robota çevirmişti: Dünyanın ilk cyborg insanı hayatını kaybetti

Kendini robota çevirmişti: Dünyanın ilk cyborg insanı hayatını kaybetti

Paylaş
Kendini robota çevirmişti: Dünyanın ilk cyborg insanı hayatını kaybetti

Dünyanın ilk cyborg'u ünlü bilim insanı Peter Scott-Morgan 64 yaşında hayatını kaybetti.

Dünyanın ilk insan cyborg insanı olarak bilinen İngiliz bilim insanı Dr. Peter Scott-Morgan 64 yaşında öldü. Morgan’ın aile ortamında huzur içinde öldüğü bildirildi. Dr. Peter Scott-Morgan, 2020 yılında “Peter: The Human Cyborg” belgeseline konu olarak manşetlere taşınmıştı. Ölümcül hastalığına yenik düşmeyi reddeden Dr. Peter Scott-Morgan, Stephen Hawking'i de etkileyen aynı hastalık olan motor nöron hastalığı (ALS) teşhisi konulduktan sonra hayatını uzatmak için kendini robota çevirmişti.

Haberin Devamı

Scott-Morgan, yüz kasları başarısız olduğu için gülümsemek ve duygularını ifade etmek için inanılmaz derecede gerçekçi bir avatar geliştirdi. Bu avatar, kendi sesiyle konuşuyordu. Bilgisayarlarını kullanmak için sadece gözlerini kullanıyor ve ayakta durabilmesini sağlayan özel bir tekerlekli sandalyesi vardı.

Scott-Morgan, ayrıca tuvaleti kullanmak için bir kateter ve kolostomi torbası kullanıyordu ve tükürüğün ciğerlerine taşmaması için gırtlağında operasyon geçirmişti. Bir dizi zorlu ameliyatla tamamen robotik bir hale gelen Morgan, kendisine “Peter 2.0” adını vermişti.