Dünya Kendisine benziyor diye ‘cheesecake’le öldürmeye çalıştı! Aldığı ceza şoke etti

Kendisine benziyor diye ‘cheesecake’le öldürmeye çalıştı! Aldığı ceza şoke etti

Paylaş
Kendisine benziyor diye ‘cheesecake’le öldürmeye çalıştı! Aldığı ceza şoke etti

ABD’ye göç eden Rus vatandaşı Viktoria Nasyrova, burada kendisine benzerliği ile göze çarpan bir arkadaş edindi. Ukraynalı Olga Tsvyk’in kendisine benzemesi sebebiyle ona karşı bir komplo kuran Nasyrova’nın karanlık geçmişi ise farklı şekilde ortaya çıktı. Nasyrova’nın geçtiğimiz günlerde gerçekleşen mahkemeden aldığı ceza ise şoke etti.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci | ABD’nin New York şehrinde gerçekleşen mahkemede şoke eden bir dava için karar alındı. Tüm ülkenin konuştuğu bu suçun arkasındaki isim bir Rus vatandaşı olan Viktoria Nasyrova’ydı. Toplum tarafından dolandırıcı kadın, pek çok hırsızlık ve hatta cinayetle suçlanıyordu.

Haberin Devamı

47 yaşındaki Nasyrova, söz konusu mahkemenin yargıladığı suçun gerçekleştiği 2016 tarihinde New York’ta Brooklyn’de yaşıyordu. Nasyrova, bir süredir düzenli gittiği güzellik uzmanı Olga Tsvyk’tan randevu aldı. Ukraynalı bir güzellik uzmanı ve Nasyrova’ya çarpıcı bir benzerliği olan arkadaşı Tsvyk’ın başına gelenler herkesi şoke etti.

ÇİZKEKLE ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTI

Mahkeme kayıtlarına göre Nasyrova, randevuya giderken bir fırından peynirli kek aldı ve içine bir parça Rus sakinleştiricisi fenazepam ekledi. Randevusu sırasında Nasyrova cheesecake'ten iki parça kendi yedi ve üçüncü parçayı Tsvyk'e verdi.

Cheesecake'i büyük bir keyifle yiyen Tsvyk, dakikalar içinde aşırı şekilde rahatsızlandı. Olay anına ait video kayıtlarına göre, Tsvyk durmadan kusmaya başladı. Bilinci kapanmak üzereydi ve kendisine bir şeyler olacağını düşünerek paniğe kapıldı.

Haberin Devamı

Tsvyk yerde bilinçsiz şekilde yatarken Nasyrova mağazının içerisinde gezinerek Tsvyk’in pasaportunu yanında 4 bin dolar ve çalışma belgelerini aldı. Daha sonra olaya intihar süsü vermek için Tsvyk’in etrafına kadar hapları yerleştirmeye başladı.

Bir sonraki gün mağazaya gelen Tsvyk’in bir arkadaşı hemen sağlık görevlilerine haber vererek onu hastaneye götürdü. Doktorlar, Tsvyk’in kalp krizi geçirmeye çok yakın olduğunu söyleyerek mucizevi bir şekilde kadının hayata tutunduğunu söyledi.

“BAŞLADIĞI İŞİ BİTİRECEĞİNDEN KORKUYORUM”

Tsvyk kendine geldikten sonra zehirlenme ile ilgili polise bilgi verdi. Yetkililer daha sonra cheesecake kutularını buldu ve burada Nasyrova’nın DNA’sına ulaştı. Kendisine karşı kanıtlarla birlikte 2017 yılında polis tarafından tutuklanan Nasyrova, geçtiğimiz günlerde mahkeme karşısına çıktı.

Duruşma sırasında Tsvyk, yaşadığı korkunç tecrübenin hayatına olan etkisini anlatarak şöyle konuştu:

Bana ne olduğunu düşünerek uyumak için saatlerce ağlardım. Yaşadıklarım yüzünden aylarca uyuyamadım. Evimden dışarı adım atmaktan bile korkuyordum. Nasyrova’nın gelip başladığı işi bitireceğinden çok korkuyordum.

Bir insanın güvenini kazanıp daha sonra ondan her şeyini almanın kolay olduğunu söyleyen Tsvyk, “Bunu yapmak onun için çok kolaydı. Tanrı bana hayat verdi ve Viktoria Nasyrova o hayatı benden almaya çalıştı” ifadelerini kullandı.

RUSYA’DAN CİNAYET İŞLEYİP KAÇMIŞ

Haberin Devamı

Mahkeme yetkilileri, bu ifadelerin yanı sıra Nasyrova'nın rahatsız edici geçmişi hakkında hikayeler de duydu. 2014 yılında Nasyrova, iddiaya göre komşusu Alla Alekseenko'yu öldürüp, onun birikimlerini çaldıktan sonra Rusya'yı terk etti. Interpol, bu olayın ardından tutuklanması için kırmızı bülten yayınladı.

ABD’ye yerleştikten sonra buradaki adamları bir eskort olarak dolandırıp binlerce dolar para kazandı. Nasyrova, bazen bu adamlara karşı zehir kullanmaktan da geri kalmıyordu. 54 yaşındaki Ruben Borukhov, mahkemede Nasyrova’nın kendisini ilaç vererek uyuşturduğunu söyledi. Bilinci yerine geldiğinde saatini kaybettiğini ve kartından 2600 dolar eksildiğini fark etti.

ŞOKE EDEN CEZA

Tüm bu bilgiler ışığında mahkeme, Nasyrova’yı cinayete teşebbüs ve hırsızlık suçlarından suçlu buldu ve onu 21 yıl hapis cezasına çarptırdı. Nasyrova’nın 21 yıl hapis cezasını çektikten sonra sınır dışı edileceği düşünülüyor.

Suçlu kararı ve Nasyrova'nın başka kimseye zarar veremeyeceği güvencesiyle hem mağdurlar hem de avukatlar sevindi.

Haberin Devamı

Olayla ilgilenen Queens Bölge Savcısı Melinda Katz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Acımasız ve hesapçı bir dolandırıcı, kişisel çıkar ve kazanç yolunu öldürmeye çalıştığı için uzun süre hapse girecek. Çok şükür ki kurban, hayatına yönelik saldırıdan kurtuldu ve biz de ona adaleti teslim edebildik.