Dünya Kendisine engelli gibi davranan annesini eski sevgilisine öldürttü! Hayatı film oluyor

Kendisine engelli gibi davranan annesini eski sevgilisine öldürttü! Hayatı film oluyor

Paylaş
Kendisine engelli gibi davranan annesini eski sevgilisine öldürttü! Hayatı film oluyor

ABD’de sağlıklı olduğu halde kendisine doğumundan itibaren hasta gibi davranan annesini eski sevgisiline öldürten Gypsy Rose Blanchard, tahliye edildi. Hayatı film oluyor.

ABD’nin Missouri eyaletinde yaşayan Claudine ‘Dee Dee’ Blanchard’ın 1993’te doğan kızı Gypsy Rose’a henüz üç aylıkken uyku apnesi teşhisi konuldu. Ancak anne, çevredeki herkese kızının bedensel olarak engelli olduğunu söyledi. Kızını tekerlekli sandalye ile yaşamaya alıştırdı. Kızına konulan hastalık teşhisleri artmaya başladı. Epilepsi tedavisi gören Gypsy Rose, çeşitli nedenlerle bir dizi ameliyat geçirdi. Annesi de hayatını kızına adadığı için çevresinde saygınlık uyandırıyordu. Dernekler onlara bağış yapıyordu. Bazı doktorlar çocuğun sorunu olmadığını söylediğinde anne onları bir daha ziyaret etmiyordu. Gypsy Rose büyüdükçe onu kontrol etmek zorlaştı. Evden kaçmayı deneyince annesi onu iki hafta yatağa zincirledi. Gypsy Rose interneti keşfedince hayatı değişti.

Haberin Devamı

Claudine ‘Dee Dee’ Blanchard, Gypsy Rose’u beslenme tüpleriyle ve tekerlekli sandalye ile yaşamaya mahkum etmişti

ÇORAPLARIYLA ÇIKTI

İnternetten tanıştığı sabıkalı Nicholas Godejohn’a yaşadıklarını anlattı. Birlikte annesinden kurtulma planı yaptılar. Gypsy Rose, Nicholas’ı eve aldı. Nicholas da annesini 17 kez bıçaklayarak öldürdü. Kaçtılar. Gypsy Rose 10 yıl, sevgilisi de müebbet hapis cezasına çarptırıldı. “Hapishanede yüzüme hayat geldi, hiç olmadığım kadar özgürleştim” diyen Gypsy Rose, sekiz yıl yattıktan sonra önceki gün tahliye edildi. Çoraplarıyla çıktığı hapishaneden onu almaya geçen yıl hapisteyken evlendiği kocası Ryan Anderson geldi. İlk iş bir mağazaya gidip ayakkabı aldılar. Hapisten çıktığı andan itibaren de Gypsy Rose’u (32) kameralar ve bir çekim konvoyu yakın takibe aldı. Çünkü hayatı film oluyor. Bu film sayesinde ekonomik olarak iyi bir güvence sağlamayı umuyor.

Haberin Devamı

Annesi Gypsy Rose’u 20’li yaşlarında bile çocuk filmlerine götürüyordu.

ANNESİ MUNCHAUSEN BY PROXY SENDROMU HASTASIYDI

Çevresini merhamet dolu bir anne olduğuna inandırdığı Clauddine ‘Dee Dee’ Blanchard, İngilizce’de ‘Vekaleten Hastalık’ anlamına gelen ‘Munchausen by Proxy Sendromu’ taşıyordu. Bir tür çocuk istismarı olarak da bilinen bu sendromu taşıyanlar, kurgu hastalıklar yaratarak çocuk üzerinden ilgi çekiyorlar. Annesinin taşıdığı sendromdan hapishanede haberdar olan Gypsy Rose, “Keşke gerçekten hasta bir kızı olsaydı. Onun için eşsiz bir anne olurdu” demişti.