Dünya Kim Jong-un'un kız kardeşi Biden'ı hedef aldı

Kim Jong-un'un kız kardeşi Biden'ı hedef aldı

Paylaş
Kim Jong-un'un kız kardeşi Biden'ı hedef aldı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un kız kardeşi Kim Yo Jong, ABD Başkanı Joe Biden’ı hedef aldı. Öte yandan seçimlere bir kez daha katılacağını söyleyen Biden için pek de umutlu konuşulmuyor.

Güney Kore lideri Yoon Suk Yeol’un Beyaz Saray ziyareti sırasında iki ülke arasında yapılan bir dizi anlaşmaya öfkelenen kardeş Kim, Biden (80) için “geleceği olmayan yaşlı adam” dedi.

Haberin Devamı

GÜNEY KORE’YE TEPKİ

ABD’nin Pyongyang karşıtı ittifakının, kendilerini caydırmak yerine “daha ciddi tehlikelere yol açacağı” uyarısında bulunan Kim, “(ABD ve Güney tarafından) Kore sularına daha fazla nükleer varlık sevk edildikçe bizim de kendimizi koruma adımlarımız daha güçlü olacaktır” dedi. Biden, Güney Kore liderini ağırladığı sırada, “eğer Kuzey bir nükleer saldırı yaparsa bu oradaki rejim neyse onun sonu olur” demişti. Biden’ı “sorumsuz” olmakla suçlayan Kim, “Bu lafları basitçe bunaklığına mı vermeliyiz” diye sordu. Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde de benzer ağız dalaşları yaşanmış, Trump’ın “Mecbur kalırsak Kuzey Kore’yi yok ederiz” sözüne bu kez Kim Jong-Un’dan “Trump akıl hastası” şeklinde yanıt gelmişti.

Haberin Devamı

BİDEN İÇİN 'O KADAR YAŞAMAZ' İDDİASI

Öte yandan, ABD’de Donald Trump’a rağmen Cumhuriyetçi Parti’den başkan adayı olan Nikki Haley, 80 yaşındaki Başkan Joe Biden’ın “5 yıl içinde ölmesinin muhtemel olduğunu” ve gelecek yıl yeniden seçilmesi halinde destekçilerinin Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e güvenmek zorunda kalacağını öne sürdü.

Başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’den aday olan ülkenin eski Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Fox News’a yaptığı değerlendirmede, “2024’te tekrar aday olacağını açıkladı ve bence hepimiz çok net bir şekilde söyleyebiliriz ki Joe Biden’a oy verirseniz başkan olarak aslında Harris’e güvenmiş olursunuz, çünkü onun 86 yaşına kadar yaşayabilmesi bence mümkün bir şey değil” dedi. Adaylığını açıklayan Biden, ABD halkından, yaşına ilişkin endişeleri bir kenara bırakarak kendisine “başladığı işi bitirmek” için daha fazla zaman tanımalarını istemişti. Ancak Biden’ın sağlık durumuna ilişkin kaygılar, ikinci dönemde görevi sürdürüp sürdüremeyeceğine dair şüphelere neden oluyor.