Dünya Kimse kolay kolay fark edemiyor! Fotoğrafta 'ölüm' var

Kimse kolay kolay fark edemiyor! Fotoğrafta 'ölüm' var

Paylaş
Kimse kolay kolay fark edemiyor! Fotoğrafta 'ölüm' var

Kamuflaj, yırtıcılardan korunmak için hayvanların evrimleşerek kazandığı bir yetenek olarak biliniyor. Biz insanlar ise bu yeteneği kendimize adapte etmenin pek çok yolunu bulduk. Özellikle askerler, savunma ve saldırı durumlarında uyguladıkları kamuflaj yetenekleriyle bizi şaşkına uğratıyor. Fotoğrafta ise çoğu kişinin fark edemediği 'ölümcül' bir detay var.

Posta.com.tr |İyi bir görüş, stresle başa çıkma ve düşmandan gizlenme yeteneği... Tüm bunlar, bir keskin nişancının mutlaka sahip olması gereken yeteneklerden. En önemlisi de bir keskin nişancının hedefini saniyeler içinde seçebilmesi. 

Haberin Devamı

Alman fotoğrafçı Simon Menner, 2010 yılından beri ıssız bölgelerdeki keskin nişancıları fotoğraflıyor. İlk bakışta sadece manzara fotoğrafı olarak görülse de Menner'ın çektiği fotoğraflarda ölümcül nişancıları fark etmek oldukça zor. 

Geçtiğimiz yıl ordunun keskin nişancılarını iş üstünde yakalamak için Litvanya'ya giden Menner, karla kaplı bir manzarada gözetleme kulesini fotoğrafladı. Fotoğraftaki keskin nişancı ilk bakışta kesinlikle fark edilemiyor. 

Simon Menner daha önce yaptığı açıklamasında, sanatseverlere çalışmalarıyla meydan okumaktan keyif aldığını söyledi ve şunları ekledi:

Fotoğraflarda keskin nişancıyı arıyorlar ve bulduklarını sanıyorlar ama sonra kendilerini sorgulamaya başlıyorlar. Bunu büyüleyici buluyorum.

Haberin Devamı

Menner'ın çektiği fotoğrafta başlangıçta herkes ormana odaklanıyor. Çünkü ormanlık alan kamufle olmak için son derece ideal olarak düşünülüyor. Ancak ormanlık alan yerine gözetleme kulesine bakmak daha gerekiyor. 

Fotoğraftaki gözetleme kulesinin üst katına bakıldığında pencereden kameraya bakan keskin nişancı görülüyor. 

10 yıldan fazladır keskin nişancıların fotoğraflarını çeken Simon, bazen kendi fotoğraflarındaki nişancıları bulmakta kendisinin bile zorlandığını söylüyor. İşte Simon Menner'ın fotoğrafındaki keskin nişancı...