Dünya Kiralık katile bitcoinle ödeme yaptı, yakayı ele verdi

Kiralık katile bitcoinle ödeme yaptı, yakayı ele verdi

Paylaş
Kiralık katile bitcoinle ödeme yaptı, yakayı ele verdi

47 yaşındaki çevre uzmanı kadın, yürüyüş arkadaşının karısını öldürmesi için kiralık katil tutmaya çalışırken yakayı ele verdi.

Posta.com.tr | 47 yaşındaki Melody Sasser, bir fitness uygulaması kullanarak takip ettiği David Wallace ve karısı Jennifer'ı tehdit ediyordu. David Wallace'ın karısının öldürülmesi için kiralık katil sitesinden tetikçi bulmaya çalışan kadın, gönderdiği paranın izi sürülünce yakayı ele verdi. 

Haberin Devamı

'KAZA GİBİ GÖRÜNMESİ GEREKİYOR'

İddiaya göre Sasser, şimdi kapatılmış olan "Online Killers Market" adlı kiralık katil sitesine "Cattree" kullanıcı adıyla üye oldu. Kiralık katil tutmak için ilan veren Sasser ilana, "Bunun rastgele veya kaza gibi görünmesi gerekiyor. Uzun bir soruşturma olmasını istemiyorum" yazdı. Sasser, sitede ayrıca Jennifer hakkında bilgiler yazmış ve siteye 9.750 dolar değerinde bitcoin yatırdı. 

Melody Sasser

David Wallace ve Sasser, 2020'de bir çevrimiçi bir sitede tanıştılar. İkilinin ilişkilerinin düzeyi tam olarak belirsiz olsa da birlikte yürüyüş yaptıkları zaman yakınlaştıkları düşünülüyor. Ancak ilişkileri, 2022'de Wallace, o zamanki nişanlısı Jennifer ile Alabama'ya gittiğinde bozuldu. Çift, Sasser'in onlarla yüzleşmek için onları takip ettiğini iddia ediyor.

Haberin Devamı

Mahkeme belgelerine göre çiftin evleneceğini öğrenen Sasser, "Umarım bir uçurumdan düşüp ölürsünüz" dedi.

Aralık ayında savcılar, Sasser'in Online Killers Market web sitesinde aktif hale geldiğini ve çoğu zaman hiçbir tetikçinin işi hemen almamasından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdiğini iddia ediyor. İddiaya göre Sasser bu duruma öfkelenip site yöneticisine de şikayette bulundu. 

'İŞİ KİMSE ALMIYOR'

22 Mart'ta yazdığı şikayet yazısında Sasser, "2 ay 11 gündür bekliyoruz ve işi kimse almıyor. 2 hafta önce bu işin bir hafta içinde tamamlanacağını söylediniz. İş hâlâ tamamlanmadı. Başkasına mı atama yapılacak?" dedi.

Kendisine kiralık katilin işinin "çok riskli" olduğu için reddettiği söylendiğinde Catree, bir uygulamadan ulaştığı Jennifer'ın yürüyüş rotalarının yer aldığı bilgileri paylaşmaya başladı.

İç Güvenlik Departmanı, 27 Nisan'da Jennifer'ın vurulduğu konusunda bilgilendirildi ve müfettişler, koruma sağlamak ve onun ölmesini isteyen kişinin izini sürmek için çiftle birlikte çalışmaya başladı. 

TÜM KANITLAR ONU GÖSTERDİ

Mahkeme belgelerine göre yetkililer, Catree'nin hesabındaki parayı takip etti ve  Sasser ile bağlantılı olan hesaba mahkeme celbi geldi. Polis ayrıca 9 ve 14 Kasım 2022'de Jennifer'ın Birmingham'daki ofisinin yakınında Sasser'in 2020 Hyundai Santa Fe'sini tespit etti. Artık tüm kanıtlar Sasser'ı işaret ediyordu. 

Haberin Devamı

18 Mayıs'ta tutuklanan Sasser, kiralık katil tutmak suçlamasından hüküm giyerse 10 yıla kadar hepse mahkum edilebilir.