Dünya Kıskançlık cinayeti

Kıskançlık cinayeti

Paylaş
Kıskançlık cinayeti

İngiltere’de 61 yaşındaki kadın, sevgilisini kıskanınca 59 yaşındaki bir kadını öldürdü. Katil, kurbanın yüzüne bıraktığı tırnak izlerinden teşhis edildi.

İngiltere’nin Surrey kentinde Sara McKenzie (61), Joy Boulton’u (59) öldürmekten suçlu bulundu. Mayıs ayında feci şekilde dövülerek öldürüldüğü belirlenen Boulton’un üzerinden ve tırnaklarından DNA izleri alındı. Olay yerinde bulunan DNA’lar ile McKenzie’ye ulaşıldı. Boulton’ın tırnaklarındaki DNA izlerinin, kendini savunmak için yüzünü tırmaladığı McKenzie’ye ait olduğu belirlendi. McKenzie, rakip gördüğü Boulton’a saldırdıktan sonra suçunu gizlemeye çalışmış, giydiği kıyafetleri ve kafasına vururken kullandığı cismi atmıştı.

Haberin Devamı

MÜEBBET HAPİS

Adli bilimciler, 10 bin kez seyreltilmiş bir kan izini tespit edebilen bir madde olan luminol kullanarak McKenzie’nin banyosunda Boulton’un kanının izlerini buldu. Görülen duruşmada McKenzie, Boulton’ı kıskandığı için öldürdüğünü itiraf etti. Daha önce Trevor Dibnah (64) ile uzun süreli ilişki yaşayan McKenzie’nin, ilişkisini kurtarma çabaları sonuç vermemişti. Dibnah ile Boulton’ın nişanlandığını öğrenince cinayeti planlamıştı. McKenzie’nin daha önce eski sevgilisinin eşyalarının olduğu bir kulübeyi de yaktığı öğrenildi. McKenzie’nin pazartesi günkü duruşmada müebbet hapis cezası alması bekleniyor.