Dünya Kıyıya yanaşan gemide şoke eden tablo! 11 gün boyunca böyle gittiler

Kıyıya yanaşan gemide şoke eden tablo! 11 gün boyunca böyle gittiler

Paylaş
Kıyıya yanaşan gemide şoke eden tablo! 11 gün boyunca böyle gittiler

İspanya Sahil Güvenlik ekipleri, Nijerya'dan yola çıkan ve Kanarya Adaları'na kıyılarına yanaşan gemide gördükleri manzara karşısında adeta şoke oldular. 11 günlük yolculuğunun ardından geminin gövdesinin alt kısmında dümenin üzerinde 3 kişi bulunuyordu.

Posta.com.tr | Nijerya'nın eski başkenti Lagos'tan kalkan gemi, İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları'na gitmek üzere yola koyuldu. Kanarya Adaları'na yaklaştığında ise İspanya deniz kurtarma servisi olan Salvamento Maritimo ekipleri, hiç beklemedikleri bir manzara ile karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ KURTARDI

17 Kasım'dan beri yola çıkan ve petrol ve kimyasal madde taşıdığı öğrenilen geminin gövdesinin alt kısmında bulunan dümenin bölümünde 3 mülteci bulunuyordu. 11 gündür bu şekilde seyahat eden mülteciler, İspanya sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sahil güvenlik ekipleri tarafından yapılan açıklamada, "Öğleden sonra Sahil Güvenlik botu, Las Palmas limanına demirlemiş ve Nijerya'dan gelen Althini II gemisinin dümen kanadında bulunan üç kaçak yolcuyu kurtardı" ifadeleri yer aldı.

3 mültecinin de yolculuk sonrası dehidrasyon ve hipotermi belirtileri göstermesi sonrası acilen hastaneye kaldırıldığını belirten yetkililer, "Limana sevk edilenler sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındı" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

GEÇMİŞTE ÇOKÇA ÖRNEĞİ VAR

2020 yılında 14 yaşındaki Nijeryalı bir çocuk da aynı bu şekilde Lagos'tan kalkan bir geminin dümeninin üzerinde Kanarya Adaları'na ulaşmıştı.

Tuzlu su içerek ve yanındakilerle nöbetleşe uyuyarak 15 gün süren yolculuğu atlatan çocuk, sonrasında yaptığı açıklamada "Çok zayıf düştük. Bu kadar zor olacağını hiç düşünmemiştim" ifadelerini kullanmıştı.

Aynı yıl bir başka olayda da Lagos’tan Las Palmas’a giden bir Norveç bandralı bir petrol tankerinde dört kişi geminin dümen yelpazesinde bulunmuştu.

İspanyol basınındaki haberlerde kaçakların 10 gün boyunca dümen yelpazesinin arkasındaki bir odada saklandıkları bildirilmişti.

İspanya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada sadece 2022 yılında 11 bin 600 kişinin gemilerle birlikte İspanya adalarına kaçak giriş yaptığını duyurdu.