Dünya Kızının babası doğum doktoru çıktı

Kızının babası doğum doktoru çıktı

Paylaş
Kızının babası doğum doktoru çıktı

ABD'nin Idaho eyaletinde yaşayan Sharon Hayes (67), 34 yıl önce tüp bebek yöntemiyle dünyaya getirdiği kızı Brianna'nın doktorundan olduğunu öğrendi.

Hayes, jinekolog David R. Claypool'a (81) dava açtı. Hayes, eski kocasıyla denemelerinden sonra hamile kalamayınca doktor Claypool'a başvurduklarını söyledi. Birkaç suni döllenme seansının her biri için 100 dolar ödeyen eski çifte doktor fiziksel olarak kendilerine benzeyen bir gen havuzundan döllenme teklif etti. Eski çift, Hayes'in seçtiği göz ve saç rengi gibi genetik özelliklere dayalı bir havuzdan aday belirledi.

Haberin Devamı

EN AZ 16 KARDEŞ DAHA

Doktor, anonim donörlerin kocasına benzeyen tıp öğrencilerinden oluştuğunu söylemişti. Brianna'ya dört yaşındayken lösemi teşhisi konulmuştu. Brianna hastalığı yendi. Ancak anne tarafından gelmeyen bu sağlık sorununun kaynağını araştırmak için soyağacı sitesine başvurdu. Evde DNA testi yaptı. Biyolojik babasının doktor Claypool olduğunu keşfetti. Brianna, en az 16 kardeşi daha olduğunu öğrendi. Doktor için açılmış dokuz dava daha olduğu ortaya çıktı. Bunların diğer çocukları ve anneleri tarafından açılıp açılmadığı henüz bilinmiyor.