Dünya 'Kocanı nasıl öldürürsün?' kitabının yazarından cinayet itirafı

'Kocanı nasıl öldürürsün?' kitabının yazarından cinayet itirafı

Paylaş
'Kocanı nasıl öldürürsün?' kitabının yazarından cinayet itirafı

Kocanı nasıl öldürürsün? kitabının yazarı ABD'li Nancy Crampton Brophy, eşini öldürmekten yargılanıyor. Ancak bu güne kadar cinayeti hep inkar etti. Brophy'nin hücre arkadaşına cinayeti itiraf etmesi, davanın seyrini değiştirdi.

ABD’de karanlık içerikte kitaplarıyla dikkat çeken yazar Nancy Crampton Brophy (71) eşi Daniel Brophy’yi (63) vurarak öldürmekle suçlanıyor. ‘Kocanı Nasıl Öldürürsün’ isimli kitabıyla tanınan Brophy, 2018’de şüpheli bir şekilde ölen kocasının katil zanlısı olarak hapiste. Ancak şimdiye kadar cinayeti hep inkar etti, kasten vurmadığını savundu.

Haberin Devamı

DAVANIN SEYRİ DEĞİŞTİ

Hapisteki arkadaşı Andrea B. Jacobs’ın ifadesi ise davanın seyrini değiştirdi. Jacobs, yazarın cinayeti kendisine yanlışlıkla itiraf ettiğini, sonrasında da utanıp kendisinden uzaklaştığını söyledi. Savcılık bu ifadenin dikkate alınmasını talep ediyor. Yazarın, kocasından 1.4 milyon dolarlık hayat sigortası poliçesini almak için bu cinayeti işlediği iddia ediliyor.

İddiaya göre yazar, silahla önce sırtından vurduğu kocasına, yerdeyken de ateş etti.

Yazarın avukatları, iddiaları reddederek Brophy'nin silahlı saldırı sırasında bir kahve dükkanında olduğunu belirtti.

Avukatlar, aralarının iyi olduğunu göstermek amacıyla mahkemeye eşler arasındaki mesajları sundu. Savunma avukatları ayrıca dolandırıcılıktan hapis yatan Jacobs'un şahit olarak dinlenmesinin yanı sıra iddianın detaylı şekilde araştırılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı