Dünya Komşu böyle duyurdu: 'Yunanistan yıldızları izlerken ilk Türk astronot Alper Gezeravcı dünyaya döndü'

Komşu böyle duyurdu: 'Yunanistan yıldızları izlerken ilk Türk astronot Alper Gezeravcı dünyaya döndü'

Paylaş
Komşu böyle duyurdu: 'Yunanistan yıldızları izlerken ilk Türk astronot Alper Gezeravcı dünyaya döndü'

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın görevini başarı ile tamamlayıp dünyaya döndüğünü duyuran Yunan gazetesi Pentapostagma, 'Yunanistan yıldızları izlerken ilk Türk astronot dünyaya döndü' başlığını kullandı.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın 19 Ocak'ta başlayan uzay görevi, dün Dünya'ya inişiyle başarıyla tamamlanmış oldu.

Haberin Devamı

Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, SpaceX'e ait Dragon kapsülünün Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden 19 Ocak'ta başarıyla fırlatılmasıyla başladı. Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) geçirdiği sürede 13 bilimsel deneye imza attı.

Dönüş için planlanan ilk tarih olarak 3 Şubat belirlenirken hava koşullarının elverişli olmamasından dolayı ekibin ISS'den ayrılması 3 kez ertelenmişti.

7 Şubat Çarşamba günü ISS'den ayrılan mürettebatı taşıyan Dragon kapsülü dün Florida'da Daytona Beach bölgesinde okyanusa iniş yaptı. Uzayda geçirdiği 20 günün ardından dün Dünya'ya dönen ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ailesiyle kavuştu.

"YUNANİSTAN YILDIZLARI İZLERKEN İLK TÜRK ASTRONOT DÜNYAYA DÖNDÜ"

Türkiye'nin uzay yolculuğu ülkemizde olduğu kadar komşu Yunanistan'da da büyük bir dikkatle izlendi.

Haberin Devamı

Yunan İn.gr haber sitesi uzay misyonunun Türkiye Cumhuriye'nin kuruluşunun 100. yıl dönümüne geldiğine dikkat çekerken Pentapostagma gazetesi haberi dikkat çeken bir başlıkla okuyucularına duyurdu: 'Yunanistan yıldızları izlerken ilk Türk astronot dünyaya döndü'

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE YER VERDİLER:YENİ BİR DÖNEMİN KAPISINI ARALADIK

Haberinde Gezeravcı'nın uzay görevine detaylıca yer veren gazete, Gezeravcı'nın uzay istasyonundayken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdiğini yazdı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yer verdi;

"Senin seyahatinle birlikte uzay çalışmalarında da artık yeni bir dönemin kapısını araladık. Böylelikle bilim literatürüne önemli katkılar sağlayacak çalışmalara Türk bilim insanları imza atmış olacak "

Gazete haberini "Tüm bunlar, Yunanistan'ın 'vida'dan fazlasını yapabileceğine karar verdiğimiz bir dönemde gerçekleşiyor." sözleri ile bitirdi.

 

BAKAN KACIR: ALPER GEZERAVCI, EN KISA SÜREDE TÜRKİYE’DE OLACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın dünyaya sağlıklı bir şekilde döndüğünü ve en kısa sürede Türkiye’ye geleceğini söyledi.

Giresun’da aday tanıtım toplantısına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın en kısa sürede Türk gençleriyle bir araya geleceğini belirterek, “Türkiye’nin bir gözü de ilk insanlı uzay misyonunu gerçekleştiren ve dün dünyaya dönüşünü gerçekleştiren astronotumuz Alper Gezeravcı da sağ salim inmiş oldu. İlk sağlık kontrollerinden sonra ailesiyle buluşma imkanına kavuştu. Geçtiğimiz saatlerde annesiyle, babasıyla, kardeşiyle, yengesiyle ve yeğeniyle bir araya geldi. Şimdi önümüzdeki günlerde sağlık kontrolleri tamamlanacak ve astronotumuz çok erken bir şekilde ülkemize gelecek” dedi.

Haberin Devamı

Gezeravcı’nın en kısa sürede gençlerle buluşacağını söyleyen Bakan Kacır, “İlham kaynağı olduğu, geleceğin bilimsel projelerine imza atacak. TEKNOFEST kuşağıyla bir araya gelecek. En erken şekilde ülkemize gelmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız bir Cumhurbaşkanlığı uçağını astronotumuz için tahsis etmiş oldular. İnşallah önümüzdeki günlerde hepimizin belki beklediğinden de erken bir şekilde Türkiye'de olacak ve bütün bu deneyimi özellikle yürüttüğü bilimsel çalışmaları kendi ağzından hem milletimize hem bilim insanlarımıza, araştırmacılarımıza hem de gençlerimize anlatma, onlarla paylaşma imkanı bulacak. Türkiye nice Alper Gezeravcı’lar yetiştirecek, nice bilim misyonlarına imza atacak” diye konuştu.

Haberin Devamı