Dünya Korku filminden değil, denizden çıktı! Avustralya'nın konuştuğu balık

Korku filminden değil, denizden çıktı! Avustralya'nın konuştuğu balık

Paylaş
Korku filminden değil, denizden çıktı! Avustralya'nın konuştuğu balık

Avustralyalı balıkçının paylaştığı fotoğraf kısa sürede viral haline geldi. Derin denizden çıkan şey, adeta korku filmlerinden fırlamış gibiydi. Peki bu canlı aslında ne?

Avustralyalı balıkçı, denizin 650 metre derinliğinde tuttuğu balığı gün yüzüne çıkardı. Facebook hesabından balığın fotoğrafını paylaşan Trapman Bermagui isimli balıkçı, onun bir köpek balığı olduğunu iddia etti. Fotoğrafı görenler, ne olduğunu çözemedikleri balığı yorum yağmuruna tuttu.

Haberin Devamı

‘Derin deniz başka bir gezegendir’ yazan bir kullanıcıya diğeri ‘Bunu sadece annesi sevebilir’ diye esprili bir yorum yaptı. Peki Bermagui’nin yakaladığı şey aslında ne? Uzmanların bu konuda bir görüşü var…

Bilimsel adı Centroscymnus owstoni olan bu köpek balığı, Meksika Körfezi'nde ve Bahamalar'da görülebiliyor. Somniosidae ailesinden olan bu tür, daha küçük bir yapıya sahip. Genellikle 600 metreden daha derin olan sularda yaşar ve kışın yakalanabilirler.

Başka uzmanlara göre ise bu bir Küt burunlu köpek balığı. Ancak derin sularda her zaman yeni türler keşfedildiğini unutmamak gerekir.