Dünya Korkunç iddia: Koronanın sorumlusu çatıdan atıldı

Korkunç iddia: Koronanın sorumlusu çatıdan atıldı

Paylaş
Korkunç iddia: Koronanın sorumlusu çatıdan atıldı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronanın Çin Wuhan'daki laboratuvardan sızdığı iddialar arasındaydı. Söz konusu araştırmayı yapan ve salgından sorumlu görülen bilim insanı Zhou Yusen, Mayıs 2020'de laboratuvarın çatısından düşüp ölmüştü. ABD, kayıtlara 'intihar' olarak geçen olayda Zhou Yusen'in Çin hükümeti tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

İlk olarak Aralık 2019'da Çin Wuhan'da görülen koronavirüs, milyonlarca ölüme, karantinalara yol açmıştı. Salgının kaynağının Wuhan'daki virüs laboratuvarı olduğu iddia ediliyordu. ABD hükümetinin hazırladığı raporda; Dr. Zhou Yusen'in Wuhan Viroloji Enstitüsü'nde SARS ile ilgili koronavirüs hayvan aşısı araştırmalarına katıldığı belirtilmişti. Dr. Yusen, ilk virüs görüldükten sadece 3 ay sonra Şubat 2020'de COVID-19 aşısı için patent başvurusunda bulunmuştu. ABD raporunda 3 aylık sürenin aşı geliştirmek için çok kısa olduğu, bunun da laboratuvarda virüsün önceden bilindiğini ortaya koyduğu iddia edilmişti.

Haberin Devamı

PANDEMİYİ BAŞLATTIĞI İÇİN

Dr. Zhou Yusen Mayıs 2020'de laboratuvarın çatısından düşüp ölmüştü. Olay, kayıtlara 'intihar' olarak geçmişti. Salgın sırasında ABD Başkanı Donald Trump yönetiminde biyolojik savunma ve salgın müdahale departmanlarında yetkili olarak görev yapan ve söz konusu raporu yazan isimlerden biri olan Dr. Robert Kadlec, Dr. Yusen'in pandemiyi başlattığı için Çin hükümeti tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Dr. Kadlec verdiği röportajda Dr. Yusen'in pandemiyi başlattığı için öldürülmüş olmasının mümkün olup olmadığı sorusuna "Bu kesinlikle mümkün. Makul bir olasılık" yanıtını verdi.