Dünya Kral Charles'ın Prens Andrew planı belli oldu: Kraliçe'nin köpekleri...

Kral Charles'ın Prens Andrew planı belli oldu: Kraliçe'nin köpekleri...

Paylaş
Kral Charles'ın Prens Andrew planı belli oldu: Kraliçe'nin köpekleri...

Adı istismar suçlamalarına karışan Prens Andrew'un Kraliyet ailesindeki konumu giderek sarsılıyor. Özellikle Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından tahta geçen Kral 3. Charles'ın kardeşine tolerans tanımaması, İngiliz medyasının gündeminde. İddialara göre Kral 3. Charles, Prens Andrew'un saraydaki görevlerine bir düzenleme getirdi. Bu düzenlemede Kraliçe'nin köpekleri başrolde...

Posta.com.tr - ABD'li pedofili suçlusu Jeffrey Epstein ile olan ilişkisi ve istismar suçlamaları nedeniyle Kraliyet ailesinden adeta 'sürülen' Prens Andrew, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından Kraliyet görevlerine geri dönmeye çalışıyor. Ancak şimdiye dek Kraliçe'nin kanatları altında kendini koruyan Andrew'a İngiltere'nin yeni kralı Charles, merhamet göstermeye meyilli değil. 

Haberin Devamı

Kral Charles, Prenses Anne, Prens Andrew

Kraliyet gözlemcileri, Kraliçe’nin favorisi olarak bilinen Andrew’un Kraliyet’teki görevlerinin çok daha ‘az anlamlı’ olacağına inanıyor.
Virginia Giuffre’nin Prens Andrew tarafından henüz reşit değilken istismara uğradığını açıklaması üzerine Prens’in hayatı tepe taklak olmuştu. Andrew, bu utancın ardından imajını kurtarmak için Kraliyet görevlerine geri dönme çabasına girdi.

Prens Andrew’un Kral Charles tarafından, elinde kalan Kraliyet mülkünden de kovulma ihtimali olduğu öne sürülüyor.

İddialar arasında en dikkat çekeni ise, Kral Charles'ın Prens Andrew'a Kraliyet görevi olarak sadece 'köpek bakıcılığı' işinin verilmesi. Andrew, Kraliçe'nin corgi cinsi üç köpeği Candy, Muick ve Sandy için 'köpek bakıcısı şefliği' yapacak. Ancak bu görevi yerine getirirken diğer Kraliyet ailesi üyeleri gibi 248 bin sterlinlik maaşı alamayacak. 

Haberin Devamı

Andrew'un bilinen tek geliri, Kraliyet Donanması'ndan aldığı 20.000 sterlin yıllık emekli maaşı. Ancak kesin mirası bilinmiyor.

Kraliyet uzmanı Nigel Cawthorne'a göre Kral Charles, Andrew'u resmin dışında tutabilmek için ona ödeme yapabilir. Cawthorne ayrıca pedofili davası nedeniyle Andrew'un asla kamusal hayata geri dönemeyeceğini öne sürüyor. 

Cawthorne, Andrew’un Kraliyet görevi olacak sadece ‘köpek bakıcılığı’ görevine getirilebileceğini söyleyerek “Onu Kraliyet köpeklerinin koruyuculuğu dışında bir Kraliyet rolünde göremiyorum” dedi.

Andrew’un Epstein ve Maxwell ile olan kirli geçmişinin izlerinin yakın zamanda silinemeyeceğini sözlerine ekledi.