Dünya Kraliçe 2. Elizabeth'e veda... Cenazesi Balmoral Şatosu'ndan ayrıldı

Kraliçe 2. Elizabeth'e veda... Cenazesi Balmoral Şatosu'ndan ayrıldı

Paylaş
Kraliçe 2. Elizabeth'e veda... Cenazesi Balmoral Şatosu'ndan ayrıldı

70 yıllık taht döneminin ardından 96 yaşında hayata veda eden Kraliçe 2. Elizabeth için cenaze korteji düzenlendi. İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in naaşı, hayatını kaybettiği Balmoral Sarayı'ndan konvoyla yola çıktı. Kraliçe’nin tabutu, bu gece Edinburgh kentindeki Holyrood Sarayı’nda kalacak. Kraliçenin konvoyunu Edinburgh kentinde İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon karşılayacak.

8 Eylül'de hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in son yolculuğu başladı. Kraliçenin naaşını taşıyan 7 araçlık kortej Balmoral Kalesi'nden ayrıldı.

Haberin Devamı
Kraliçe Elizabeth'in naaşı yola çıktı 70 yıllık taht döneminin ardından 96 yaşında hayata veda eden Kraliçe 2. Elizabeth için cenaze korteji düzenlendi. İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in naaşı, hayatını kaybettiği Balmoral Sarayı'ndan konvoyla yola çıktı. Kraliçe’nin tabutu, bu gece Edinburgh kentindeki Holyrood Sarayı’nda kalacak. Kraliçenin konvoyunu Edinburgh kentinde İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon karşılayacak.

Kortejin altı saatlik yolculuğun ardından İskoçya'nın başkenti Edinburgh'a varması bekleniyor. Kortejin geçeceği güzergahta kraliçeye son görevini yapmak üzere yüzlerce kişi hazır bulunuyor.

KRALİÇE'NİN CENAZE PROGRAMI

BBC Türkçe'nin haberine göre, 12 Eylül günü Kraliçe'nin tabutu öğleden sonra, Kral ve Kraliyet Ailesi üyeleri eşliğinde tören alayıyla St Giles Katedrali'ne götürülecek. Kraliçe’nin naaşı burada katafalka konacak. Halk, 24 saat boyunca naaşı ziyaret edebilecek.

13 Eylül'de Kraliçe’nin tek kızı olan Prenses Anne, cenazenin St. Giles Katedrali’nden alınarak Edinburgh Havalimanı’na nakline eşlik edecek. Kraliçe daha sonra Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçağa bindirilecek ve Londra’ya hareket edecek.

Haberin Devamı

14 Eylül'de Kraliçe’nin naaşı saat 14.00’ten sonra tören alayıyla halka açık bir şekilde Buckingham Sarayı’ndan Westminster Hall’a götürülecek.

15 Eylül Perşembe günü dört gün boyunca Westminster Hall’daki katafalkta kalacak cenaze, Perşembe günü halkın ziyaretine açılacak.

19 Eylül Pazartesi günü Kraliçe'nin tabutu cenaze töreni için Westminster Kilisesi’ne getirilecek. O gün Birleşik Krallık’ta resmi tatil olacak.

Cenaze törenine katılacaklar arasında Kraliyet Ailesi üyeleri ile birlikte Birleşik Krallık politikacıları ve dünya liderleri olacak.

Törenin ardından tabut, tören alayı ile Westminster Kilisesi’nden Wellington Arch'a ve oradan da Windsor'a gidecek.

Cenaze aracı naaşı Windsor Şatosu’ndaki St. George Şapeli’ne nakledecek. Burada da defin işlemi gerçekleştirilecek.