Dünya Kraliçe 2. Elizabeth'in nükleer kaçış planı

Kraliçe 2. Elizabeth'in nükleer kaçış planı

Paylaş
Kraliçe 2. Elizabeth'in nükleer kaçış planı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline tüm dünya tepki gösterirken, nükleer savaş tehlikesine karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Bu önlemlerden biri de İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth için uygulanacak. 95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth ve ailesinin olası bir nükleer felakette kullanacağı kaçış planı ortaya çıktı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası dünyayı saran nükleer savaş krizine karşı tüm ülkeler alarma geçti. Olası bir nükleer saldırı halinde İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in (95) nasıl korunacağı da ortaya çıktı. Kraliçe ve ailesi, vakit varsa yüzen ikametgahı kabul edilen süperyat Britannia’ya nakledilecek, yoksa gizli bir sığınağa yerleştirilecekler. Aile üyelerinin hiçbiri resmi konutlarında saklanmayacak. Parlamento üyeleri de Bath kentindeki bir sığınağa alınacak. Başbakanın ölmesi halinde Kraliçe bu üyeler arasında yeni lideri atayabilecek. Rusya’nın en az 6 bin 225, ABD’nin ise 5 bin 550 nükleer silahı var.

Haberin Devamı

BUCKINGHAM'DAN AYRILIYOR

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in artık Buckingham Sarayı'nda yaşamayacağı açıklandı. 95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth, iki yıldır corona virüs salgını nedeniyle uzaktan çalışmış, karantina dönemini de 9 Nisan 2021'de 99 yaşında hayatını kaybeden eşi Prens Philip ile birlikte bin yıllık tarihi Windsor Kalesi'nde geçirmişti. Sağlık sorunlarıyla uğraşan ve son olarak Covid-19'u atlatan Kraliçe, artık kalıcı olarak Windsor Kalesi'nde yaşama kararı aldı. Elizabeth’in, Windsor Kalesi'ne kalıcı olarak yerleşmesi, cenazesi oraya defnedildiği için ölen eşine de daha yakın olmasını sağlayacak.

1837'den beri monarşinin resmi yerleşimi olan Buckingham Sarayı, şu an bazı teknik sistemlerini yenilemek ve değiştirmek amacıyla, 369 milyon sterlin tutarında ve 10 yıl sürecek bir yenileme dönemine giriyor.

Haberin Devamı

NÜKLEER TESİSLERİ ELE GEÇİRİYOR

Öte yandan Rusya, Ukrayna'yı işgali boyunca ülkedeki nükleer tesislere saldırılar düzenledi. Rusya’nın Ukrayna’da bulunan Zaporijya Nükleer Santrali’ne saldırısının ardından Ukrayna, santralde kontrolün sağlandığını açıklamıştı. Dün ise Uluslararası Atom Enerji Ajansı Genel Direktörü Rafael Mariano Grossi konuya ilişkin açıklama yaparak, ”Düzenli personel Zaporijya Nükleer Santrali’ni işletmeye devam ediyor. Ancak tesis yönetimi şu anda sitenin kontrolünü geçen hafta kontrol eden Rus Kuvvetleri komutanının emri altında” ifadelerini kullandı.