Dünya Kraliçe Elizabeth'in gizemli mektubu 2085 yılında açılacak

Kraliçe Elizabeth'in gizemli mektubu 2085 yılında açılacak

Paylaş
Kraliçe Elizabeth'in gizemli mektubu 2085 yılında açılacak

İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth'in, Avustralya halkı için sır gibi saklanan bir mektup bıraktığı ortaya çıktı. Kraliçe, mektubun 2085'e kadar açılmamasını istedi. İçeriğini artık bilen yok.

İngiltere monarşisindeki 70 yıllık saltanatıyla tahtta en uzun süre kalan hükümdar unvanına sahip olan Kraliçe II. Elizabeth geçtiğimiz perşembe günü hayatını kaybetmişti. Kraliçe'nin 1986 yılında Sidney halkına yazdığı ve 2085 yılında açılmasını istediği mektubun olduğu öğrenildi. Mektup, o zamandan beri, Sidney'de 19. yüzyıldan kalma bir mimari miras alanı olan Kraliçe Victoria Binası'nda korumaya alındı.

Haberin Devamı

İÇERİĞİ BİLİNMİYOR

Mektubun içeriği bilinmezken, Kraliçe'nin mektubu Sidney belediye başkanına gönderdiği ve Avustralya, Sidney’in Doğru ve Saygıdeğer Lord Belediye Başkanına” hitabıyla başlayan mektupla ilgili olarak Kraliçe’nin Belediye Başkanı’na "2085 yılında sizin tarafınızdan seçilecek uygun bir günde, lütfen bu zarfı açıp Sidney halkına mesajımı iletir misiniz?" dediği ifade belirtildi.

21 Nisan 1926 yılında doğan ve 70 yıl tahtta oturan Kraliçe II. Elizabeth, aylarca süren sağlık sorunlarının ardından 8 Eylül Perşembe günü İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde hayata sözlerini yumdu.

Kraliçenin cenazesi, 19 Eylül Pazartesi günü Londra'da olacak. Kraliçe'nin ölümü başta İngiltere olmak üzere tüm İngiliz Milletler Topluluğu üyesi ülkeleri derin bir yasa boğdu.  

Haberin Devamı

On binlerce insan İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Buckingham Sarayı'nın etrafına çiçekler bıraktı.