Dünya Kraliçe'den oğluna miras şoku

Kraliçe'den oğluna miras şoku

Paylaş
Kraliçe'den oğluna miras şoku

İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in ölümünden sonra başa geçen oğlu Kral Charles (74) ile kardeşi Prens Andrew’un (63) arası miras kavgası yüzünden açıldı.

Kraliçe’nin bıraktığı 650 milyon Sterlin’lik (14.8 milyar TL) servet doğrudan Charles’a kaldı. Çünkü vergi tasarrufu nedeniyle miras tek bir varise bırakılıyor. Andrew geçen yıllarda cinsel saldırı davası nedeniyle servetini büyük oranda kaybetti. Annesinin hayatını yeniden kurabilmesi için ona miras bırakacağını ve ağabeyinin de yardım edeceğini düşünüyordu.

Haberin Devamı

Sadece Andrew değil, Kraliçe’nin diğer çocukları Prenses Anne ve Prens Edward da faydalanamıyor.

TORUN AYRIMI KRİZİ

İngiltere Kralı Charles'ın 6 Mayıs'taki taç giyme törenine arasının bozuk olduğu oğlu Prens Harry ve gelini Düşes Meghan da davetli. Ancak davetiyenin Harry'nin çocukları Prens Archie (3) ve Prenses Lilibeth'i (1) kapsamadığı ortaya çıktı. Charles'ın karısı Konsort Kraliçe Camilla'dan olan üvey torunlarının törene davet edilip kendi torunlarının edilmemesi krize yol açtı.

Harry'nin çocuklarının çok küçük olduğu için törene çağrılmadığı söylendi. İddiaya göre Harry ve Meghan çifti, törene gitmek yerine Archie'nin aynı güne denk gelen doğum gününü kutlamayı düşünüyor.