Dünya Kraliçe'nin 20 milyar sterlin'lik mirası kimlere kaldı?

Kraliçe'nin 20 milyar sterlin'lik mirası kimlere kaldı?

Paylaş
Kraliçe'nin 20 milyar sterlin'lik mirası kimlere kaldı?

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünün ardından Kraliyet Ailesi’ndeki mülk paylaşımı değişti. Kraliçe’nin hükümdarlığında ailenin servetinin 20 milyar Sterlin’e (420 milyar TL) eriştiği belirlendi. Aynı zamanda ‘Şirket’ olarak da anlandırılan ailenin varlıkları, son 10 yılda diğer tüm kral ve kraliçelerin dönemine göre yaklaşık bin yıldır görülmemiş hızda arttı. Kraliçe ve Lancaster ile Cornwall dükalıklarının serveti iki katına yükseldi. İşte ailenin yeni malvarlığı dağılımı...

Ailenin en zengin üyesi, yeni Veliaht Prens William (40) oldu. William, 685 yıllık Cornwall Dükalığı'nı babasından devralınca serveti 900 milyon Sterlin'i geçti. Bu Dükalık, çoğu İngiltere'de olmak üzere 140 bin dönümlük arazi ve mülk portföyüne sahip. Halihazırda annesi Diana'dan kalan 10 milyon Sterlin'i ve büyükannesinden kalan 7 milyon Sterlin'lik mirasın sahibiydi. Toplam serveti 1.05 milyar Sterlin'i buldu.

Haberin Devamı

İkinci sırada Kral 3. Charles (73) var. Değeri 652.8 milyon Sterlin olan 671 yıllık Lancaster Dükalığı'nı devraldı. Toplam serveti 900 milyon Sterlin'e ulaştı.

Tahtın beş numaralı varisi Prens Harry (38) ve eşi Düşes Meghan'ın serveti ise yaklaşık 20 milyon Sterlin.

Kraliçe'nin kızı Prenses Anne'in (72) serveti 50 milyon Sterlin. Malvarlığının çoğunu mülkler oluşturuyor.

Kraliçe'nin oğlu Prens Edward (58) ve eşi Wessex Kontesi'nin serveti 10 milyon Sterlin.

Kraliçe'nin oğlu Prens Andrew'un (62) bilinen serveti 5 milyon Sterlin.

CENAZE TÖRENİ BUGÜN

Kraliçe 2. Elizabeth, bugün başkent Londra’daki Westminister Kilisesi’ndeki törenden sonra ebedi istirahatine uğurlanacak. Tören, 1760’ta Kral 2. George’tan bu yana bu kilisede yapılacak en büyük cenaze töreni olacak. Katılacak 100’den fazla üst düzey devlet görevlisinin korunması için ülkenin istihbarat örgütleri teyakkuzda. Ülkenin dört bir yanından takviye güçler başkente yerleştirildi. ABD Başkanı Joe Biden ve bazı devlet liderlerinin özel zırhlı aracını kullanmasına izin verildi.

Haberin Devamı

Törenden önce kilise çevresindeki her lamba direği bile açılıp denetlendi. Törenin 8 milyon Sterlin’e mal olması bekleniyor. Törenden sonra Kraliçe’nin naaşı Windsor Kalesi’ndeki ‘Kral George VI. Anıt Şapeli’ne yerleştirilecek ve burada geçen yıl ölen kocası Prens Philip’in yanına gömülecek.

CENAZE BANTLARI KARABORSADA

Kraliçe’nin cenaze töreni kuyruğuna katılanlar için üretilen kol bantları karaborsaya düştü. eBay’de bazı bantlara 70 bin Sterlin’e kadar teklif veren oldu. Bantların bazıları ile Kraliçe’nin tabutuna daha yakın olma fırsatı vadediliyor. Bu durumun ortaya çıkmasıyla Kraliçe’nin hatırasına saygısızlık gerekçesiyle satışlar kaldırıldı.

HARRY'E BİR ŞOK DAHA

Babaannesi Kraliçe 2. Elizabeth'in naaşının başında sekiz torunu nöbet tuttu. Saraydaki görevlerini kendi isteğiyle iki buçuk yıl önce bırakan Prens Harry, babası Kral Charles'ın isteğiyle askeri üniforma giydi. Ancak formasından 'Elizabeth Regina' (Kraliçe Elizabeht) kısaltması olan 'ER' imzası kaldırılmıştı. Cinsel taciz ile suçlandığı için kraliyet görevlerinden el çektirilen amcası Prens Andrew'un üniformasında ise ER imzasının korunması dikkat çekti. Harry önceki gün de devlet törenine kabul edilmeyeceğini öğrenmişti.

Haberin Devamı