Dünya Kraliçe'nin cenazesine giden Kanada Başbakanı Justin Trudeau şarkı söyledi

Kraliçe'nin cenazesine giden Kanada Başbakanı Justin Trudeau şarkı söyledi

Paylaş
Kraliçe'nin cenazesine giden Kanada Başbakanı Justin Trudeau şarkı söyledi

Kraliçe 2'nci Elizabeth'in cenazesi için Londra'ya giden Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İngiliz rock grubu Queen'in Bohemian Rhapsody şarkısını söylediği video, sosyal medyayı salladı. Trudeau'nun videosu, eleştiri oklarının hedefi oldu.

Posta.com.tr/ Dış Haberler- Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun ortaya çıkan videosu sosyal medyada viral haline geldi. Kraliçe 2. Elizabeth’in cenazesi için Londra’da olan Trudeau, efsanevi İngiliz rock grubu Queen’in Bohemian Fhapsody şarkısını söylemesi, ‘saygısızlık’ olarak nitelendirildi.

Haberin Devamı

Videoda Trudeau’nun cenazeden önceki cumartesi günü Londra'nın merkezindeki bir otelde Quebecli piyanist Gregory Charles ve Kanada delegasyonunun diğer üyeleriyle birlikte şarkıya eşlik ettiği görülüyor. 

Trudeau'nun şarkı söylediği görüntüler eleştirildi Kanada Başbakanı Trudeau, Kraliçe'nin cenazesinin arifesinde Corinthia Oteli lobisinde piyanist Gregory Charles ile ‘Bohemian Rhapsody’ şarkısını söylerken görüntülendi.

Başbakanlık Ofisi’nin basın açıklamasında olaya ilişkin, ‘Cumartesi günü akşam yemeğinin ardından Başbakan, Majestelerinin hayatını ve hizmetini anmak için Kanadalı delegelerle küçük bir toplantıya katıldı’ ifadeleri kullanıldı.

Başka bir açıklamada ise piyanist Charles, bunun saygı amacıyla yapıldığını ifade etti. Charles, ‘Kanada Başbakanı ile vakit geçiren Kanadalı grubun olduğu videoyu henüz görmedim. Lobide piyano vardı ve saygı amacıyla birkaç İngiliz ezgisi çaldım’ dedi.

Ancak Kanada Başbakanı'nın görüntüleri internet kullanıcılarını kızdırdı. Bir Twitter kullanıcısı, 'İngiltere Kraliçesi için yas tutuyor ve Justin Trudeau 'Haydan gelen huya gider, benim için önemli değil' sözlerini söylüyor' derken bir diğeri 'O cenazede. Sarhoş mu? Bu nasıl bir davranış? Adice' dedi.

Haberin Devamı

Başka bir internet kullanıcısı ise 'Justin Treudeau'nun  Kanada'yı temsil etmesinden dolayı yaşanan utanç için özür dilerim' yorumu yaptı.