Dünya Kremlin'den bilgi sızıntılarının sebebi kim? Putin o isme hesap sordu

Kremlin'den bilgi sızıntılarının sebebi kim? Putin o isme hesap sordu

Paylaş
Kremlin'den bilgi sızıntılarının sebebi kim? Putin o isme hesap sordu

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sahada devam ederken istihbarat savaşı da kapalı kapılar arkasında sürüyor. Kremlin, sık sık sızdırılan önemli bilgi ve stratejiler yüzünden dezavantajlı duruma düşerken bu bilgi sızdırılmaları ile ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı.

Posta.com.tr | Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 13. ayında da hız kesmeden devam ediyor. İki tarafın da sayısız kayıp verdiği ve sahada adeta bir çıkmaza giren savaşta Rusya tarafı sahaya sürdüğü Wagner Şirketi ile yavaş bir şekilde ilerlemeyi sürdürüyor.

Haberin Devamı

Başta AB olmak üzere dünyadaki çoğu ülkenin yaptırımlara devam ettiği ve her geçen gün artırdığı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve çevresi ise sık sık bilgi sızıntıları ile gündeme geliyor. Özellikle İngiliz basınında sıkça haber olan Kremlin söylentilerinin kaynağı ile ilgili şoke eden bir iddia ortaya atıldı.

'DEMİR MASKELER'LE İFŞA ETTİLER

İngiliz Daily Mail’in haberine göre bu sızıntıların başlıca sorumlularından biri 70 yaşındaki Putin ile gizli bir ilişki yaşayan 39 yaşındaki eski jimnastikçi Alina Kabaeva. Kremlin’de adeta eski Rus 'Çar ve Çariçe'leri gibi hayat süren çift, geçtiğimiz günlerde halktan çocuklarını gizledikleri haberi ile gündem olmuştu.

Agentstvo olarak da bilinen Rus bağımsız medya kuruluşu Proekt, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yolsuzluklarını ifşa ettiğini öne sürdüğü Iron Masks (Demir Maskeler) adlı bir araştırma dosyası hazırladı. Proekt, Putin'in sevglisi olduğu iddia edilen eski jimnastikçi Alina Kabaeva'ya ait lüks malikanenin fotoğraflarını paylaştı.

Haberin Devamı

Proekt, Putin ve Kabaeva’nın çocukları reşit olmadığından onların sayıları ve cinsiyetleri hakkında bilgi vermedi, ancak daha önce de 70 yaşındaki Putin ile 39 yaşındaki Kabaeva'nın birkaç çocukları olduğuna dair söylentiler çıkmıştı.

"SERVETLERİ DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDEN DAHA BÜYÜK"

Putin ve sevgilisi tarafından elde edildiği iddia edilen servet ve mülk imparatorluğu hiçbir zaman kamuoyuna açıklanmadı. Fakat Proekt çiftin servetinin düşünüldüğünden de çok büyük olduğunu öne sürdü.

"RUS ÇARLARI GİBİ GÖSTERİŞLİ BİR EVİ OLMASINI İSTEDİ"

Bununla birlikte, habere göre Valdai'deki 'Çarlık konutu', 2000’li yılların başında Putin'in 'iktidara gelmesinden hemen sonra' inşa edilmeye başlandı. Putint, buranın 'St Petersburg gibi', yani Rus çarlarının sarayı gibi gösterişli olmasını talep etti.

"PUTİN'E ÖZEL TREN İSTASYONLARI İNŞA EDİLDİ"

Proekt ayrıca paylaştığı uydu görüntülerinin konutları ve yakındaki istasyonu gösterdiği iddia edildi. Haber de Putin için benzer özel istasyonların Soçi'deki konutunda ve Moskova yakınlarındaki Novo-Ogaryovo'da da inşa edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Diğer taraftan haber, Kabaeva'nın her türlü ihtiyacıyla ilgilenen ve bazıları Putin'in yandaşları ve oligarklara ait şirketlerde büyük meblağlar kazanan akrabaları olan bir 'refakatçi' maiyetine sahip olduğunu ortaya konularak şunlar aktarıldı:

"Putin'in yandaşları, Alina Kabaeva ve çocukları için kraliyet hayatı sağlarken, gizli servisler bu ailenin varlığını ülkenin geri kalanından gizledi.”

SIZINTILARIN SEBEBİ ALİNA KABAEVA

Öte yandan Kremlin ve çevresinden dünya basınına sızdırılan çok kritik bilgilerin de sebebinin Kabaeva’nın yüksek sosyete arkadaşları olduğu iddia edilirken Putin’in bu durumdan son derece rahatsız olduğu ve genç sevgilisini bu konuda defalarca kez uyardığı öne sürüldü.