Dünya Kumpas mahkumiyetine 10.5 milyon dolar

Kumpas mahkumiyetine 10.5 milyon dolar

Paylaş
Kumpas mahkumiyetine 10.5 milyon dolar

ABD’de işlemediği cinayetten kendisine kumpas kuran dedektif yüzünden 24 yıl hapis yatan Shawn Williams, 10.5 milyon dolar, yani 157 milyon TL’lik rekor tazminat kazandı.

ABD’de Shawn Williams, henüz 19 yaşındayken New York’un Brooklyn muhitinde bir kişiyi öldürmekle suçlandı. Hakkında hiçbir adli kanıt bulunamadı. Ancak bir görgü tanığı onu elinde silahla gördüğünü söyledi. Bu ifade sonrası 24 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Hiçbir zaman suçlamaları kabul etmedi. Geçen yıllarda dedektif Louis Scarcella’nın dosyaları kapatmak için masum insanlara kumpas kurduğu ortaya çıktı. Williams da onlardan biriydi.

Haberin Devamı

DELİLLER KARARTILDI

70 cinayet dosyasını kapatan ve başarılarıyla adından söz ettiren dedektif, en az 14 kişiyi delil karartarak hapse attırmıştı. Dedektif kurbanı Williams’ın masum olduğu, görgü tanığının itirafıyla ortaya çıktı. 2018’de tahliye edilen Williams, açtığı kamu davasını kazandı. 10.5 milyon dolar (157 milyon TL) tazminat alacak. Bu oran, şimdiye kadar hatalı mahkumiyet için ödenen en yüksek bedel oldu.