Dünya Kurbanın ailesi katili kurtaramadı

Kurbanın ailesi katili kurtaramadı

Paylaş
Kurbanın ailesi katili kurtaramadı

ABD’li Joe Nathan James, eski sevgilisi Faith Hall’u öldürmekten idam cezası almıştı. Joe Nathan James’in cezası, Faith Hall’un kızları ve kardeşinin “Idam etmeyin” çağrılarına rağmen infaz edildi.

ABD Alabama’da Joe Nathan James (49), 15 Ağustos 1994’te eski sevgilisi Faith Hall’u silahla öldürmüş, 1996’da idam cezası almıştı. 1999’da yeniden yargılanmış ancak karar değişmemişti. Öldürülen Faith Hall’un kızları Toni ve olay tarihinde 6 yaşında olan Terry ile erkek kardeşi Helvetius Hall, katilin cezasının şartlı tahliyesiz müebbet hapse çevrilmesi için valiliğe ve savcılığa başvurdu.

Haberin Devamı

‘BU ADALET DEĞİL’

Olay tarihinde 3 yaşında olan Toni Melton “Katili idam etmek, annemi geri getirmeyecek. Bu adalet değil. Sadece başka bir ailenin, bizim yaşadığımız acıları yaşamasına neden olacak” dedi. Helvetius Hall ise “Cinayetin işlendiği gece katili görseydim, onu öldürürdüm. Ama aradan 28 yıl geçti. Biz kimiz ki başka birinin canını almaya karar veriyoruz!” diye konuştu. Ancak ailenin talepleri reddedildi. Joe Nathan James önceki gün zehirli iğneyle idam edildi.