Dünya Kuşatma konvoyu Ukrayna'nın doğusuna gidiyor

Kuşatma konvoyu Ukrayna'nın doğusuna gidiyor

Paylaş
Kuşatma konvoyu Ukrayna'nın doğusuna gidiyor

Hedef değiştirmesiyle gündemde olan Rusya'nın Ukrayna’da Harkov ve Donbas’a doğru giden konvoyu uydudan görüntülendi. Rusya'nın terhis edilen askerlerini geri çağırması, savaşta büyük bir hezeyana uğradığının göstergesi olarak ifade ediliyor.

Ukrayna’da başkent Kiev ve Çernihiv gibi kentlere giremeyen Rus ordusu buradaki birliklerini, ülkenin doğusundaki Donbas’a yönlendirmişti. Ukrayna da savunma güçlerini doğuya sevkediyordu. Rus ordusu; batı ile doğuyu bağlayan ana yolların buluştuğu Harkov yönünde, kuzeyden yeni birlikler gönderdi. Ukrayna güçleri arasındaki bağlantıyı kesmeyi ve ardından Izyum üzerinden giderek Donbas’ı tamamen kuşatmayı amaçladığı öngörülen 13 kilometrelik askeri konvoy uydudan görüntülendi.

Haberin Devamı
Ukrayna ordusu, Rus tankını imha etti Ukrayna ordusu, Rus ordusuna ait tankı imha ettiği görüntüleri paylaştı.

‘ZOR BIR SAVAŞ OLACAK’

Velykyi Burluk yerleşim yerinden Harkov yönünde ilerleyen konvoyun fotoğrafları 8 Nisan’da çekildi. Rus yanlısı ayrılıkçıların bulunduğu Luhansk ve Donetsk’in yer aldığı Donbas’a yönelik operasyonun başına Suriye Kasabı olarak bilinen Rus General Aleksandr Dvornikov’un getirilmesi sivillere yönelik vahşetin artacağı korkusu yaratıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, “Evet doğuda askeri hareketlilik var. Zor bir savaş olacak. Zafere inanıyoruz” dedi.

DÜŞMANI BEKLİYORLAR

Ukrayna ordusu, Harkov ve Donbas’ı kuşatmaya gelen Rus konvoylarının yolları üzerine savunma noktaları kurdu. Savaş tecrübesi olan askerler ve Batı’dan alınan savunma silahları diğer çatışma bölgelerinden buraya sevk ediliyor.

Haberin Devamı

TERHİS EDİLENLER GERİ ÇAĞRILDI

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya’nın 19 binden fazla asker kaybettiğini açıkladı. Rusya bu boyutta bir kaybı kabul etmese de Kremlin, “Ciddi kaybımız var. Bu bizim için trajedi” açıklamasıyla durumun vahim olduğunu itiraf etmişti. İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya’nın terhis edilmiş askerleri silah altına almaya başladığını açıkladı. Bu adımın Rusya’nın kayıplarının çok artması üzerine atıldığı belirtildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, 24 Şubat - 10 Nisan tarihleri arasında Rus ordusuna ait 722 tank ve 1911 zırhlı askeri aracın imha edildiğini açıkladı.