Dünya Kuzey Kore 2 füze ateşledi

Kuzey Kore 2 füze ateşledi

Paylaş
Kuzey Kore 2 füze ateşledi

Güney Kore kaynakları Kuzey Kore'nin sabahın erken saatlerde batı kıyısı açıklarında denize doğru iki seyir füzesi ateşlediğini duyurdu..

Kuzey Kore sabahın erken saatlerinde batı kıyısı açıklarında denize doğru iki seyir füzesi ateşledi. Haber Güney Koreli askeri yetkililere dayandırılırken bu gelişme sonrası bölgedeki tansiyon yeniden zirve yaptı.

Haberin Devamı

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'na bağlı bir düşünce kuruluşu olan Silahsızlanma ve Barış Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Choe Jin, 22 Temmuz'da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti;

'ABD ve müttefikleri bizimle askeri bir çatışmaya girmeyi seçerlerse güvenlik açısından benzeri görülmemiş bir istikrarsızlıkla karşı karşıya kalacaklar'

Choe, Kuzey Kore'nin füze testlerinin ülkeyi savunmak için meşru olduğunu ifade ederek ABD ve Güney Kore'nin füze testlerini 'çifte standart' olarak nitelendirmişti.

22 Ağustos-1 Eylül arasında Güney Kore'de “Ulchi Özgürlük Kalkanı” adı altında düzenlenecek olan yaz tatbikatında uçak, savaş gemileri, tanklar ve on binlerce askerin yer alacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

KİM'DEN NÜKLEER TEHDİT

Ülkeyi demir yumruk ile yöneten Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da geçtiğimiz haftalarda dünyaya meydan okumuştu.

Kim, Güney Kore ve ABD kaynaklı bir tehdit karşısında ülkesinin Nükleer savaş caydırıcılığını harekete geçirmeye ve askeri saldırılara karşı koymaya hazır olduğunu vurgulamıştı.